مسعود مصاحب، شهروند اتریشی ایرانیتبار، از شش ماه پیش در اوین زندانی است
دولت اتریش خواستار آزادی یکی از شهروندان ایرانیتبار خود به نام «مسعود مصاحب» شد که از دی ماه سال گذشته در ایران بازداشت و زندانی شدهاست.
این شهروند دو تابعیتی اتریشیایرانی مسعود مصاحب نام دارد و ٧۲ ساله است و هم اکنون در زندان اوین محبوس است.
سخنگوی دولت اتریش با تائید بازداشت مسعود مصاحب در ایران، اعلام کرد که الکساندر شالنبرگ، وزیر امور خارجه اتریش، در نامهای به محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، خواستار آزادی این شهروند اتریشی ایرانیتبار شده است.
مسعود مصاحب دبیرکل انجمن ایران و اتریش است که هدفش گسترش مبادلات دو کشور است. او پیش از بازداشت بارها به ایران سفر کرده، در مجامع مختلف از جمله در دانشکده پلیس راهور سخنرانی کرده و حتی پس از آنکه همراه ورنر فاسلابند، رئیس موسسه مطالعات امنیتی و اروپایی اتریش، با عبدالله جوادی آملی از روحانیان بلند پایه دیدار کرد، روزنامه کیهان از وی با عنوان «پرفسور» یاد کرد.
مصاحب از سال ۱۹۶۵ در اتریش زندگی میکند و از سال ۱۹۸۰ تابعیت کشور اتریش را دارد. سال ۱۹۷۵ دکترای خود را در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه فنی وین اخذ کرد و به گفته ورنر فاسلابند «نزدیک به ۲۵ سال برای بهبود مناسبات اتریش و ایران تلاش کردهاست.»
به نوشته نشریات اتریش، مسعود مصاحب هنگامی که به همراه گروهی از دانشگاهیان و پژوهشگران اتریشی شرکت «مد آسترون» یک مرکز درمان و پژوهش با مولکولهای یون به ایران سفر کرده بود از سوی دستگاههای اطلاعاتی جمهوری اسلامی بازداشت شده و ماههاست در زندان اوین در بازداشت به سر میبرد.
چند هفته پیش نیز خبر بازداشت «فریبا عادلخواه» پژوهشگر دو تابعیتی فرانسوی-ایرانی در ایران منتشر شد.
ارس امیری، فعال فرهنگی و دانشجوی دانشگاه کینگستون در بریتانیا، که برای دیدار خانوادهاش به ایران سفر کرده بود در ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ در خیابان توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و پس از بازجویی در هتل استقلال» به «بازداشتگاه ۲۰۹ زندان اوین» منتقل شد. او ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ با قرار وثیقه آزاد شد اما وقتی پیشنهاد وزارت اطلاعات برای همکاری را رد کرد باردیگر از ۱۷ شهریور ماه سال ۱۳۹۷ بازداشت، محاکمه و به دسال زندان محکوم شد. ارس امیری با ارسال نامهای از زندان اوین به ابراهیم رییسی، رییس قوه قضاییه، تاکید کرد اتهاماتش بیاساس است و فقط به دلیل «رد پیشنهاد همکاری ماموران وزارت اطلاعات» بازداشت و به ده سال زندان محکوم شده است.
نازنین زاغری رتکلیف، با تابعیت بریتانیاییایرانی تبار نیز از فروردین سال ۱۳۹۵ هنگامی که برای دیدار خانوادهاش به ایران سفر کرده بود بازداشت شد و در زندان اوین نگهداری میشود.
احمدرضا جلالی، پزشک و پژوهشگر مقیم سوئد، نیز سال ۱۳۹۵ در جریان سفری به ایران با دعوت دانشگاه تهران، از سوی نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و در دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم شد.
شهروندان ایرانی مقیم خارج و به ویژه شهروندان دو تابعیتی در سالهای اخیر آماج بازداشت از سوی وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بودهاند. شماری از این شهروندان در ازای خواستهای جمهوری اسلامی مبادله شدهاند و شمار دیگری همچنان در ایران بازداشت و زندانی هستند.