اختصاصی: بیمارستانهای پذیرای بیماران کرونا در ایران یکسوم مبتلایان ظرفیت دارند
بر اساس سندی که به دست ایراناینترنشنال رسیده، شمار تختهای فعال بیمارستانهای پذیرای بیماران کرونا در ایران تنها ظرفیت پذیرش کمتر از یکسوم مبتلایان رسمی گزارش شده از سوی دولت را دارد.
این سند نشان میدهد تا روز یکشنبه ۱۲ مردادماه، ۶۶۳ بیمارستان کشور به عنوان «پذیرنده بیماران مبتلا به کرونا ویروس» مشخص شدهاند و در این مجموعه ۱۰۳ هزار و ۱۵۴ تخت بیمارستانی به صورت «فعال» وجود دارد.
این در شرایطی است که آخرین آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی حاکی از ثبت ۳۱۲ هزارو ۳۵ مورد مبتلای قطعی به این بیماری است.
از میان کل تختهای بیمارستانهای مخصوص این بیماران، تنها ۲۷ هزار و ۸۵۱ «تخت عادی» به بستری بیماران مبتلا به کرونا اختصاص یافته است.
با این حساب شمار کل مبتلایان فعلی به کرونا آنطور که دولت گزارش داده بیش از سه برابر تختهای موجود بیمارستانهای اختصاص یافته است.
این عدد همچنین یازده برابر تختهای عادی تخصیص یافته برای درمان بیماران در این بیمارستانها است.
بررسی این سند نشان میدهد با وجود آنکه تمامی مبتلایان به بستری شدن احتیاج ندارند، اما در صورت افزایش شمار افراد بستری و نیاز به پذیرش مبتلایان بیشتر، بیمارستانها بیش از پیش با کمبود تخت مواجه خواهند بود.
پیش از این هم رضا جلیلی خشنود، معاون ستاد مقابله با کرونا در تهران، روز ۲۶ تیرماه کمبود تخت بستری همزمان با کمبود کادر درمان را تایید کرده بود.
اشغال ۹۱ درصد تختهای بخش مراقبت ویژه
مقایسه آمار این سند همچنین نشان میدهد ۹۱ درصد تختهای بخش مراقبتهای ویژه که به بیماران کرونا اختصاص یافته پر شده است.
در حالی که تعداد تختهای اختصاص یافته در این بخش چهار هزار و ۴۹۶ عدد است، آمار وزارت بهداشت از بستری بودن چهار هزار و ۱۰۴ نفر بیمار با وضعیت شدید خبر میدهد.
کمبود تختهای بیمارستانی و همچنین پر شدن ظرفیت تختهای بخش مراقبتهای ویژه در حالی در این سند مشخص میشود که پیشتر مقامهای ارشد دولت بارها بر «کافی» بودن امکانات تاکید کردهاند.
حسن روحانی، رییسجمهوری، یک بار در فروردینماه از وجود حدود ۲۰ هزار تخت بیمارستانی خالی خبر داده بود و بعدتر نیز اعلام کرد «در مقابله با کرونا فراتر از استاندارد بینالمللی بودیم.»
با این حال از زمان آغاز شیوع ویروس کرونا رسانهها گزارشهای مختلفی از کمبود امکانات و تجهیزات بیمارستانی منتشر کردهاند.
سعید نمکی، وزیر بهداشت، روز یکشنبه در همین زمینه گفته بود: «این افتخار جمهوری اسلامی است که یک بیمارمان پشت در هیچ بیمارستانی سرگردان نبود.»