آغاز سفر عمران خان به ایران، یک روز پس از اعتراض رسمی پاکستان
یک روز پس از اعتراض رسمی دولت پاکستان به ایران درباره ناامنیها در مرز دو کشور، عمران خان، نخست وزیر پاکستان، روز یکشنبه اول اردیبهشت، برای اولین سفر رسمی خود به ایران، وارد مشهد شد.
شبکه تلویزیونی محلی صدا و سیمای جمهوری اسلامی در مشهد، تصاویری از عمران خان را پخش کرد که در فرودگاه این شهر مورد استقبال رسمی استاندار خراسان رضوی و جمعی از مقامات محلی قرار گرفت.
قرار است که نخست وزیر پاکستان، پس از دیدار از آرامگاه امام هشتم شیعیان، ساعت هشت عصر به وقت محلی، مشهد را به مقصد تهران ترک کند.
سفر عمران خان به ایران که به دعوت رسمی حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته، دو روز به طول خواهد انجامید.
او روز دوشنبه با رئیس جمهوری و احتمالا رهبر جمهوری اسلامی دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
یک روز پیش از آغاز سفر عمران خان به ایران، وزرات امور خارجه پاکستان با ارسال یادداشت اعتراضی به سفارت ایران در اسلامآباد به «بیعملی» تهران در قبال «گروههای تروریستی» در مرز دو کشور اعتراض کرد و نوشت که «گروههای تروریستی مستقر در ایران» عامل کشتار اخیر ۱۴ عضو نیروهای مسلح پاکستان در حمله به اتوبوسهای حامل آنان بودهاند.
وزارت امورخارجه پاکستان اضافه کرد که در تاریخ پنجشنبه ۲۹ فروردین، «۱۵ الی ۲۰تروریست» در پوشش نیروهای مرزبانی پاکستان تعداد سه چهار اتوبوس حامل مسافر از اورماره به گوادر را متوقف ساخته و پس از بررسی مدارک شناسایی آنان اقدام به تیرباران این نیروهای مسلح پاکستانی کردند.
همچنین شاه محمود قریشی، وزیر امورخارجه پاکستان روز شنبه در یک کنفرانس خبری در استانبول، از تهیه و تدوین «راهکار ششگانه» برای تقویت امنیت مرزهای مشترک دو کشور خبر داد.
وزیر امورخارجه پاکستان از گفتوگو با همتای ایرانی خود و استقبال از حصارکشی ۹۵۰ کیلومتری در مرز دو کشور سخن گفت.
پیشتر حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور ایران روز یکشنبه ۲۶ اسفند در یک نشست خبری در تهران، درباره ساخت دیوار در مرز این کشور با پاکستان گفت: «ما طرحی در این زمینه با همه ملاحظات زیست محیطی، اطلاعاتی، نظامی و انتظامی تهیه کردهایم که شورای عالی امنیت ملی نیز آن را تصویب کرده است.»
این مقام امنیتی ایران با تأکید بر این که «عمده مرزهای آسیب پذیر ایران مرز مشترک با پاکستان و سپس کردستان است»، از افزایش بودجه در این زمینه خبر داد و گفت که در سال آینده خورشیدی «175 میلیارد تومان» برای تأمین امنیت در مرزهای ایران در نظر گرفته شده است.
معاون وزیر کشور ایران نیز با بیان این که در مواردی «میان دو واحد مرزی پاکستان ۳۵ کیلومتر فاصله وجود دارد»، اضافه کرد: «هنوز عزم جدی برای مقابله با گروهکهای تروریستی در خاک پاکستان شکل نگرفته است.
انتقاد اخیر اسلام آباد از تهران در حالی است که پیشتر ایران بارها از دولت پاکستان در زمینه درگیری با نیروهای شبه نظامی در مرزها انتقاد کرده است.
آخرین حادثه مرگباری که در خاک ایران در نزدیکی مرز پاکستان روی داد، حمله به یک اتوبوس حامل نیروهای سپاه پاسداران در جاده خاش - زاهدان در روز ۲۴ بهمن بود که چندین کشته و زخمی برجای گذاشت.
این حمله با واکنش شدید مقامات ایران روبهرو شد و محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران هشدار داد در صورتی که پاکستان به مسئولیتهای خود عمل نکند، جمهوری اسلامی ایران به مجازات «مزدوران سازمانیافته» توسط «سرویسهای منطقه و فرامنطقهای» خواهد پرداخت.
همچنین پیش از آن در مهرماه گذشته، ۱۲ نفر از مرزبانان و نیروهای بسیج در مرز میرجاوه از سوی گروه جیش العدل ربوده شدند.
ساخت دیوار مرزی در مرز ایران و پاکستان در حالی است که پیشتر ترکیه دیواری را در مرز با ایران ساخته است.