آیتالله خامنهای: مخالفان ِنظر خود را به همراهی با دشمن متهم نکنید
علی خامنهای، رهبری جمهوری اسلامی ایران میگوید: در مورد معاهدهها و کنوانسیونها، «دو طرف نباید یکدیگر را به همراهی با دشمن متهم کنند و به جان هم بیفتند.»
رهبر جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه ۲۳ اسفند در دیدار با اعضای مجلس خبرگان، گفت «وقتی فلان کنوانسیون یا معاهده در کشور مورد بحث است و موافقان و مخالفان استدلالها و دیدگاههای خود را مطرح می کنند دو طرف نباید یکدیگر را به همراهی با دشمن متهم کنند و به جان هم بیفتند.»
رهبر جمهوری اسلامی تاکید کرد که در این زمینه «نباید بخاطر تعصب بجا علیه دشمن، مخالفان نظر خود را به همراهی با دشمنان منتسب کرد.»
یک روز پیش از آن، نمایندگان مجلس خبرگان در بیانیهای پیوستن ایران به معاهده «پالرمو» را چنانچه با هدف «گرفتن بهانه از دشمن باشد»، «خطای استراتژیک» توصیف کردند.
علی خامنهای همچنین با انتقاد از مخالفان حضور ایران در منطقه گفت کسانی که درباره حضور جمهوری اسلامی ایران در منطقه «مطالب و سخنان نادرست و نابجایی» را مطرح می کنند، «در واقع در حال کمک به نقشه دشمن هستند.»
حضور نظامی جمهوری اسلامی در سوریه و حمایتهای ایران از گروههایی مانند حوثیهای یمن، حشدالشعبی عراق و حزبالله لبنان از یک طرف با انتقاد تند آمریکا و اسرائیل روبروست و از طرف دیگر انتقادهای زیادی در داخل و در بین منتقدان و مخالفان حکومت به همراه داشته است.
رهبری جمهوری اسلامی «تحریمهای آمریکا» علیه ایران را «تهاجمی حداکثری» خواند و گفت اگر ما به «بسیج حداکثری» امکانات و تواناییها اقدام کنیم، «سنگینترین شکست تاریخ آمریکا» را نصیب این کشور خواهیم کرد.
در پی خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریمها، مبادلات مالی ایران با شرکای تجاری با مشکلات زیادی روبرو شد و صادرات نفتی ایران به شدت کاهش یافت.
مقامهای آمریکایی بارها گفتهاند که مصمم هستند صادرات نفت ایران را به صفر برسانند.
علی خامنهای با تاکید بر این «آمریکا و صهیونیستها امروز همه امکانات و تواناییهای خود را بر ضد ملت ایران بسیج کردهاند» از اروپا انتقاد کرد و گفت «اروپا غربیها و اروپاییها نیز به نوعی در حاشیه آنها با ایران دشمنی میکنند.»
مقامهای ایران بارها از عملکرد اروپا در خصوص اجرای تعهدات مندرج در توافقنامه برجام انتقاد کردهاند. با وجود ثبت سازوکار ویژه مالی از سوی بریتانیا، فرانسه و آلمان برای تسهیل مبادلات تجاری ایران با شرکای خود، تهران در مجموع عملکرد اروپا را «سست و ناکارآمد» خوانده است.