احمدینژاد: متهمان فساد اقتصادی خودشان کارگزار سیستم بودهاند
محمود احمدینژاد، رییس پیشین جمهوری اسلامی ایران، در تازهترین اظهارنظر رسانهای خود درباره مسائل داخلی و خارجی ایران، بار دیگر از دستگاه قضائی این کشور انتقاد کرد و منسوب کردن مشکلات اقتصادی کنونی ایران را به تعدادی افراد «یک نوع آدرس غلط دادن» خواند.
احمدی نژاد در گفتوگو بار روزنامه شرق چاپ تهران، که با تیتر «هیچ اشتباهی نکردم» در شماره روز یکشنبه ۱۹ اسفند منتشر شده، درباره دادگاههایی که این روزها برای مبارزه با فساد اقتصادی برگزار میشود، گفت: «در سیستمی که ۸۵ درصد اقتصاد و تصمیمگیریها و اختیارات دست نهادهای حکومتی اعم از دولت، مجلس، قوه قضائیه و سایر بخشهای حکومتی است، یک نفر آدم بدون ارتباط با سیستم چهکار میتواند بکند؟ او حداکثر کارگزار بخشی از سیستم است.»
او با تاکید بر اینکه «این شیوه که مشکلات حوزه اقتصادی را به تعدادی از افراد منتسب کنیم، یک نوع آدرس غلط دادن است» اضافه کرد که مسئولان قوه قضائیه باید «توضیح بدهند که مردم بفهمند اینها چه کار مشخصی کردهاند که خلاف قانون بوده... این را که چه کاری اخلال است، کسی نمیداند.»
احمدینژاد همچنین درباره پروندههای بابک زنجانی، تاجر زندانی و خاوری، مدیرعامل سابق بانک ملی ایران گفت: «جرم آقای خاوری چیست؟ قانون اساسی ما میگوید جرم باید در دادگاه صالحه اثبات شود وگرنه نمیتوانید کسی را متهم کنید. آیا دادگاه صالحی برای ایشان برگزار شده؟ ایشان چطور از کشور خارج شد؟»
او اضافه کرد: «من شخصا خاوری را آدم بدی نمیدانستم اما موافق مدیرعاملی او نبودم ولی در این مورد رئیسجمهور تصمیمگیر نیست. به همین دلیل که میدانستم او را قربانی خواهند کرد یا به دلیل مسائل دیگری اتهاماتی به او میزنند.»
او همچنین درباره مهآفرید، متهم دیگر اقتصادی که اعدام شد، اضافه کرد: «این فرد خودش تنها بود یا در سیستم پشتیبان داشت؟»
رییس جمهوری پیشین ایران درباره بابک زنجانی نیز با تأکید بر این که او را نمیشناخته، گفت: « هیچ وقت رئیسجمهور مطلع نمیشد که نفت را به چه کسی فروختهاند، چون وزارت نفت قانون و تیم و ساختار مشخصی برای این کار دارد. همین آقای روحانی هم نمیداند نفت را به چه کسی میفروشند مگر اینکه کنجکاوی کند و برود سوال کند. به لحاظ اداری چرخه فروش نفت از مسیر رئیسجمهور نمیگذرد.»
احمدینژاد درباره پرونده حمید باقری درمنی، ملقب به «سلطان قیر» نیز گفت: »اصلا جرم او چه بود؟ شما میدانید جرمش چه بوده؟ اینکه میگویند اخلال باید روشن شود، چه کار مشخصی اخلال است.»
او همچنین درباره سعید مرتضوی گفت: «دوستان اصلاحطلب ما با آقای مرتضوی دعوا دارند، حق هم دارند، قبلا مرتضوی حسابی به تنشان کیسه کشیده؛ ولی این دوستان جرات ندارند به قوه قضائیه و کسانی که مرتضوی را منصوب کردند، اعتراض کنند، میآیند به من اعتراض میکنند که چرا بعد از دو سال که از دادستانی رفته، به دولت آمده است!»
گروهی از نزدیکان محمود احمدینژاد طی سالهای اخیر با اتهامهای اقتصادی محاکمه و روانه زندان شدهاند.
محمدرضا رحیمی معاون اول احمدینژٰاد در سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ با اتهام ارتشا و تحصیل مال از طریق نامشروع از بهمن ماه سال ۱۳۹۳ تا اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ زندانی بود.
حمید بقایی از جمله نزدیکترین افراد به احمدینژاد هم که در دوره ریاستجمهوری او سمت ریاست سازمان میراث فرهنگی را به عهده داشت به جرم اختلاس از مبالغ دریافتی از سپاه به ۱۵سال زندان محکوم شده و هماکنون در زندان به سر میبرد.