ادامه اظهارات ضد و نقیض مقامهای ایران درباره واکسن پولی کرونا
سخنان مقامهای ایران درباره تزریق واکسن پولی کرونا همچنان ادامه دارد. در یکی از تازهترین اظهارات، کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو، درباره توزیع واکسن پولی در ایران گفت: «قطعا وزارت بهداشت این کار را نخواهد کرد.»
او با اشاره به واکسن کرونای پولی برای افراد خارج از اولویت افزود: «اینکه بگوییم یک نفر میخواهد واکسن کرونا را خارج از نوبت بزند، این رفتار را باید با یک قیمتی انجام دهد، بیش از یک مقدار زیر سوال است.»
سخنگوی سازمان غذا و دارو با تاکید بر این که توزیع واکسن کرونا در ایران «به شکل عادلانه، رایگان و مطابق اولویتها» خواهد بود، ادامه داد: «مسیر ما شخص است و اینها موضوعات جدیدی در رابطه با واکسیناسیون، مثلا واکسیناسیون تودهایی و حجیم نیست.»
این اظهارات در حالی است که پیشتر ناصر ریاحی، رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران، گفته بود با دریافت مجوز رسمی از وزارت بهداشت، ۳ شرکت خصوصی تاکنون برای واردات واکسن کرونا مجوز گرفتهاند و هزینه هر کدام از این واکسنها «بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان» است.
همچنین محمود واعظی، رییس دفتر حسن روحانی، دستور برای واردات واکسن کرونا با ارز دولتی از سوی شرکتهای خصوصی را تایید کرد و گفت این واکسنها برای کسانی است که «نمیخواهند صبر کنند تا نوبتشان شود».
او در توجیه این دستور روحانی گفت «برخی واکسن را در خیابان ناصرخسرو میخرند» و «خانوادههایی به برخی از کشورها می روند و دو سه هفته میمانند تا واکسن بزند».
کندی روند واکسیناسیون کرونا در ایران در حالی است که بر اساس آمار رسمی که از سوی وزارت بهداشت ایران منتشر شده، طی ۱۰ روز گذشته، از ۲۵ فروردین تا ۳ اردیبهشت، به طور متوسط هر چهار دقیقه یک نفر از مبتلایان قطعی به کرونا جان باخته است.
همچنین بر اساس این اعلام رسمی، سرعت ابتلا به کرونا در ایران به حدی رسیده که هر ساعت، بیش از هزار نفر در این کشور به کرونا مبتلا میشوند.
در تهران، وضعیت بحرانی شیوع کرونا همچنان ادامه دارد.
قاسم نوده فراهانی، رییس اتاق اصناف تهران، اعلام کرد تعطیلی بازار بزرگ تهران و اصناف گروههای شغلی دو، سه و چهار تا روز جمعه ۱۰ اردیبهشت تمدید شد.
همچنین علیرضا زالی، رییس ستاد مقابله با کرونا در استان تهران در نامهای به سعید نمکی وزیر بهداشت، از عدم همکاری برخی دستگاههای ملی مستقر در تهران در رابطه با اجرای طرح تقلیل حضور کارکنان متناسب با مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا انتقاد کرد و خواستار طرح مجدد این موضوع در ستاد ملی مقابله با کرونا شد.
همزمان، بابک دینپرست، دبیر قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا، رتبهبندی آخرین وضعیت رعایت پروتکلهای بهداشتی در سطح استانهای کشور در بازه زمانی ۱۸ تا ۲۵ فروردین را معادل ۵۸ درصد اعلام کرد.
بر اساس اعلام مقامهای استانی، روند شیوع کرونا در نقاط مختلف ایران همچنان رو به افزایش است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت در ۲۴ ساعت گذشته، آمار جانباختگان کرونا در این استان از پنج نفر به ۱۰ نفر افزایش یافته است.
حجتالله غلامی، سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان نیز شیب ابتلا و بستری بیماران مبتلا به کرونا در این استان را «همچنان رو به بالا» توصیف و «پنج تا هفت برابر نسبت به ماه اسفند» اعلام کرده است.