ادامه اعتراض مقامهای ایران به بلوکه شدن «۹ میلیارد دلار» در بانکهای کره جنوبی
همزمان با دستور حسن روحانی برای پیگیری موضوع پولهای بلوکهشده ایران در بانکهای کره جنوبی از طریق «مجامع بینالمللی»، رییس اتاق مشترک بازرگانی دو کشور این رقم را بین ۶/۵ تا ۹ میلیارد دلار اعلام کرد.
روز جمعه حسین تنهایی، رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی، به خبرگزاری برنا گفت که میزان داراییهای مسدودشده ایران در این کشور تا ۹ میلیارد دلار است.
او اضافه کرد: «قرار بود مقامهای کره جنوبی ۵۰ میلیون دلار آن را آزاد کنند، اما بدعهدی کردند و گفتند میتوانیم مبالغی به عنوان هدیه پرداخت کنیم که همان را هم پرداخت نکردند.»
او افزود برخی بانکهای کرهای اعلام کردهاند که «حقالعمل و اجرت نگهداری پول» را هم از ایران میخواهند.
در همین حال حسن روحانی روز جمعه در گفتوگوی تلفنی با عبدالناصر همتی، رییس کل بانک مرکزی، دستور داد که با همکاری وزارت امور خارجه موضوع پول های بلوکهشده ایران در بانکهای کره جنوبی را از طریق روابط سیاسی دوجانبه و مسیر حقوقی، نهادهای مالی و مجامع بینالمللی پیگیری کند.
روحانی اعلام کرد که ممانعت کره جنوبی در استفاده ایران از منابع خود در این کشور برای خرید کالاهای اساسی، دارو و اقلام انساندوستانه پذیرفتنی نیست.
رییس کل بانک مرکزی ایران پیش از این در گفتوگو با خبرگزاری بلومبرگ تهدید کرده بود که در صورت حل نشدن این مشکل ایران دست به «اقدامات قانونی بر اساس قوانین بینالمللی» خواهد زد.
او توضیح بیشتری درباره این اقدامها نداده و اعلام نکرده بود که چه مقدار از پولهای ایران در کره جنوبی مسدود شده است.
وزارت خارجه کرهجنوبی روز ۲۳ فروردین خبر داد که از آمریکا و دیگر کشورهای مرتبط مجوز صادرات بشردوستانه به ایران را گرفته است.
ایران نیز اعلام کرد که به دنبال دو سال مذاکره، دارو و تجهیزات پزشکی به ارزش ۵۰۰ هزار دلار از کره جنوبی دریافت کرده است.
بانک مرکزی ایران علیه شرکتهایی که براساس احکام دادگاههای صادر شده در آمریکا، اقدام به نگهداری پول ایران کردهاند، در اروپا شکایت کرده است.
مکانیسم مالی اتحادیه اروپا موسوم به اینستکس، به شرکتهای اروپایی اجازه میدهد تا کالاها و خدمات خود را بدون استفاده از دلار به ایران ارائه دهند. اما به گزارش بلومبرگ، تاثیر این سازوکار اندک است چرا که شرکتها نگران جریمه شدن از سوی آمریکا هستند.