ادامه بحران سیل در سیستان و بلوچستان؛ هشدار درباره عفونت و خطر حمله گاندوها
گزارشها از مناطق سیلزده جنوب ایران حاکی است که در برخی مناطق استان سیستان و بلوچستان مردم سیلزده در معرض خطر حمله حیوانات وحشی و همچنین عفونت ناشی از لاشه حیوانات اهلی قرار گرفتهاند.
سعید نمکی، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی ایران، در نشست بررسی مشکلات مناطق سیلزده نسبت به خطر ایجاد «کانونهای عفونت» برای سیلزدگان منطقه سیستان و بلوچستان به دلیل وجود لاشههای حیوانات اهلی هشدار داد.
همزمان، خبرگزاری ایسنا در گزارشی از خطر حمله تمساحهای پوزه کوتاه، موسوم به «گاندو»، در برخی مناطق از جمله باهوکلات و جکیگور خبر داده است.
یک محقق حوزه خزندهشناسی در گفتوگو با این خبرگزاری از مردم منطقه خواسته است که جوانب و احتیاط لازم برای عدم مواجهه با خطر حمله این حیوانات را رعایت کنند.
ایسنا در گزارشی دیگر به نقل از ساکنان منطقه از «تعطیلی مدارس»، «وضعیت بحرانی ذخایر خونی»، و بیخانمان شدن حدود «۲۵۰ هزار نفر» خبر داده است.
علی زینیوند، معاون استاندار سیستان و بلوچستان، حجم آب ورودی به منطقه و سدها را بسیار زیاد دانست و از سرریز شدن برخی سدها خبر داد. به گفته او، در این استان راه ارتباطی ۸۹۰ روستا قطع شد و ۸۷۳ روستا نیز برق خود را از دست دادند.
این مقام استانداری از باز شدن راه تعدادی از این روستاها و برقراری مجدد جریان برق در نیمی از آنها خبر داده است. با اینحال، به گفته او شبکه آب حدود ۲۰۰ روستا در این استان هنوز قطع است.
زینیوند اعلام کرد که بر اساس بررسیهای توپوگرافی، سیلاب برای مدتها در مناطقی از جمله دشتیاری و باهوکلات ماندگار خواهد بود.
مقامهای رسمی روز یکشنبه از ادامه امدادرسانی هوایی و ارسال کالاهای لازم به مناطق سیلزده خبر دادند. وزیر بهداشت از انتقال «۱۶۹ مادر باردار» به محلهای امن در جریان این سیل خبر میدهد.
در حالی که برخی مقامهای کشوری از جمله علی لاریجانی، رییس مجلس، طی بازدید از این مناطق تلفات جانی در جریان سیل را رد کردند؛ مقامهای استانداری دستکم یک کشته و برخی رسانههای منطقه آمار دو نفر را تایید میکنند.
پیشتر، خبرگزاری دولت ایران گزارش داده بود که دستکم ۲۰ هزار نفر در این استان بیخانمان شدهاند.
تخلیه روستاها در هرمزگان
علی صالحی، رییس شورای قضایی استان هرمزگان، اعلام کرد که در این استان با دستور قضایی تمامی روستاهای درگیر سیل تخلیه و ساکنان آن منتقل شدهاند.
او اشارهای به تعداد دقیق این روستاها نکرد.این مقام قضایی تایید کرد که همچنان تعدادی از روستاها بدون برق ماندهاند.
از سویی علی الهیاری، مدیرکل کمیته امداد این استان، از آسیب دیدن دست کم ۱۰۰۰ خانواده تحت پوشش این نهاد خبر داده است. به گفته او، منازل مسکونی بسیاری از آنها به صورت صددرصد تخریب شده است.
برخی ساکنان مناطق سیلزده با ارسال تصاویری روی رسانههای اجتماعی نسبت به عدم رسیدگی و حضور مسئولان استانی گلایه کرده و از وضعیت نامساعد خود خبر دادهاند.
همچنین تعداد زیادی از مردم هنوز از دسترسی به مکان اقامتی مناسب، برق، آب و غذا محروماند. گزارشهای قبلی حاکی از جان باختن دو نفر بر اثر سیل در این استان بوده است.
سیل و بارش سنگین باران استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان و خراسان جنوبی را در چند روز گذشته تحت تاثیر قرار داد.