ادامه جنجالها درباره خودرو و خانه نمایندگان؛ احضار نماینده افشاکننده دنا پلاس به هیات نظارت
یک روز پس از مطرح شدن ورود هیات نظارت بر رفتار نمایندگان به افشای واگذاری خودروی دنا پلاس توسط نماینده تهران، یک نماینده مجلس گزارشها درباره امکانات رفاهی نمایندگان را «سناریوی مخالفان نظام» خواند.
حسین نوشآبادی، نماینده مجلس، روز چهارشنبه ۹ مهرماه در تذکری گفت: «هجمههای اخیر رسانهای در فضای مجازی علیه مجلس در چارچوب پازل و سناریوی مخالفان نظام و بدنام کردن قوه مقننه و بدبین کردن مردم نسبت به مرکز تصمیمگیری قانونگذاری نظام انجام میشود.»
او اضافه کرد: «اختصاص برخی امکانات محدود رفاهی که در چارچوب مقررات مجلس برای انجام وظایف نمایندگی در نظر گرفته شده و در همه ادوار مجلس متعارف بوده و خواهد بود نباید افکار عمومی جامعه را از مشکلات اصلی کشور غافل کند.»
پیشتر تحویل قسطی و زیر قیمت بازار خودروی دنا پلاس با ارزش ۶۰۰ میلیون تومان به نمایندگان مجلس ایران با واکنش گسترده شهروندان و فعالان رسانهای حامی حکومت در رسانههای اجتماعی روبهرو شد.
روحالله ایزدخواه، نماینده تهران، در پست اینستاگرامی از تحویل خودروی دنا پلاس به نمایندگان خبر داده بود.
در همین حال سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان اعلام کرد که این هیات به اظهارات ایزدخواه «ورود میکند و جلسهای با حضور او خواهیم داشت».
موسی غضنفرآبادی گفت که به دلیل انصراف تعدادی از نمایندگان از تحویل این خودروها ۱۱۰ میلیارد تومان به مجلس زیان وارد شده است.
او تاکید کرد: «طبق گفته هیات رییسه با این طرح ۱۱۰ میلیارد تومان در هزینههای مجلس صرفهجویی میشد اما فقط جو منفی ایجاد کردند و در این هیاهو کسی حرف حق را نتوانست مطرح کند.»
محمدحسین فرهنگی، سخنگوی هیات رییسه مجلس ایران، ضمن حمایت از تحویل خودروهای ۵۰۰ میلیون تومانی «دنا پلاس» به نمایندگان گفته بود برخی نمایندهها از دریافت آن انصراف دادند اما روی کاراییشان تاثیر منفی میگذارد.
فرهنگی گفته بود: «۱۸۰ نفر از همکاران ما در مجلس یازدهم سابقه نمایندگی نداشته و اینها خودروی مناسبی برای سرکشی به حوزههای انتخابیه در اختیارشان نیست.»
در ابتدای مجلس نیز موضوع پرداخت ۲۰۰ میلیون تومان به نمایندگان برای رهن خانه خبرساز شد. مجلس اعلام کرده که در حال ساخت خانههای سازمانی برای نمایندگان است.
در همین حال روزنامه شرق در گزارشی خبر داده بود که نمایندگان مجلس حاضر به زندگی در این خانههای سازمانی نیستند.
این روزنامه نوشت: «برخی منابع میگویند که نمایندگان مجلس مایل به حضور در خانههای سازمانی نیستند زیرا معتقدند با حضور دوربینهای مداربسته حریم خصوصی آنها رعایت نمیشود و بنابراین تمایلی به اقامت در این خانهها ندارند.»
پیش از این خبرگزاری تسنیم خبر داده بود که علاوه بر پرداخت ۲۰۰ میلیون تومان به نمایندگان مجلس، ۳۰۰ میلیون تومان نیز به آنان وام داده شده است.
این خبرگزاری با محاسبه این ارقام نوشته بود که نمایندگان باید تا پایان مجلس یازدهم ماهیانه بیش از ۱۷میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قسط پرداخت کنند، در حالی که حقوق ماهانه آنان ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.
مجلس همچنین پس از واکنشهای گسترده تحویل ۱۵۰۰ واکسن آنفلوانزا به بهداری اعلام کرد که این واکسنها به سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت بازگردانده میشود.
با این حال شرکت بهستان پخش نیز که واکسن آنفلوانزا را در اختیار مجلس قرار داده، در ضوابط همکاری خود پس دادن داروهای یخچالی پس از تحویل آنها را غیرممکن اعلام کرده است.