ادامه واکنشها به شکنجه جسمی سرباز بابلی در اتاق قاضی دادگستری
یک روز پس از آنکه وقوع شکنجه یک سرباز جوان بابلی در اتاق کار مقام قضایی شهرستان مازندران رسما تایید شد، ستاد کل نیروهای مسلح اعلام کرد موضوع به ریاست قوه قضاییه ارجاع شده است.
براساس گزارشی که روز دوشنبه ۲۴ آذرماه رسانهها منتشر کردهاند، اواخر هفته گذشته محمدحسن کریمی، سرباز نگهبانی ساختمان دادگستری بابل، پس از مراجعه یک بازپرس دادسرا وقتی به دلیل داشتن ماسک او را نشناخته و تقاضای کارت شناسایی کرده، با برخورد شدید از جانب او و سپس «ضربوشتم» در محل کارش مواجه میشود.
خبرگزاری ایرنا نوشته در ورودی کارشناسان و وکلای دادگستری بابل جدا از محل ورود اربابرجوع است و به همین دلیل سرباز بابلی این بازپرس را نشناخته و بر بازرسی بدنیاش اصرار میکند که بازپرس نیز با زدن سیلی بر صورت او واکنش نشان میدهد.
پایگاه خبری «رویداد ۲۴» هم در این زمینه اشاره کرد این سرباز سپس با دستور فرد بازپرس با دستبند به اتاق محل کارش فراخوانده و منتقل شده، در آنجا پس از بسته شدن به صندلی مورد ضربوشتم قرار گرفته است.
محمدحسن کریمی، سرباز جوان بابلی که به گفته خودش تنها ۵۰ روز از دوره خدمت اجباریاش باقی مانده، شامگاه دوشنبه در پی افزایش واکنشهای رسمی و رسانهای به خبرگزاری مهر گفت که موضوع «حلوفصل» شده است.
او اشاره کرد: «در جلسه با رییس کل دادگستری که مسئولان ارشد قضایی و انتظامی حضور داشتند، مساله پیگیری و حل شد و بازپرس شعبه نیز از من دلجویی کرده است.»
این سرباز جوان توضیح بیشتری درباره پیگیری حقوقی و جبران شکنجه صورت گرفته ارائه نداد.
موضوع به رییس قوه قضاییه ارجاع شد
در ادامه واکنشها، رییس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح روز سهشنبه اعلام کرد با وجود گذشت سرباز از جنبه فردی، موضوع «بدرفتاری» از لحاظ جنبه عمومی و سازمانی آن به ابراهیم رئیسی، رییس قوه قضاییه، گزارش شده است.
غلامرضا رحیمیپور در ادامه، ضمن تایید وقوع ضربوشتم با این سرباز، گفت: «اگرچه مورد بدرفتاری قرار گرفته، اما دچار مشکل فیزیکی نشده است.»
این مقام ستاد کل نیروهای مسلح پیشتر گفته بود اگر محرز شود خطایی صورت گرفته، با فرد خاطی برخورد میشود؛ اما مشخص نیست با قاضی که اقدام به شکنجه این سرباز در اتاق محل کارش کرده چه برخوردی صورت گرفته یا خواهد گرفت.
رحیمیپور همچنین اقدام سرباز به پرسش از کارت شناسایی قاضی را تایید کرد و گفت او «کار قانونی» خود را انجام داده بود و انجام وظیفه کرده است.
در رسانههای اجتماعی واکنش شهروندان به این موضوع همچنان ادامه دارد. آنها عدم پاسخگویی و رفتارهای غیرقانونی مقامها و نهادهای انتظامی و قضایی در ایران را مورد انتقاد قرار دادهاند.
وحید اشتری، فعال رسانهای اصولگرا، در توییترش نوشته: «جوون ۲۰ ساله مردم رو جلو جمع بستن به پایه صندلی و اینقدر زدن تو صورتش تا بگه غلط کردم.»