اعلام آمارهای متفاوت درباره شمار مسافران حمل و نقل عمومی و استفاده از ماسک در پایتخت
مقامهای مسئول در شهر و استان تهران اعلام آمارهای متفاوت و گاه متناقضی در خصوص شمار مسافران سیستم حمل و نقل عمومی در پایتخت و استفاده مسافران از «ماسک» به عنوان «تنها راهحل باقیمانده جهت مقابله با کرونا» در ایران بیان میکنند.
در تازه ترین مورد، محمود ترفع، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران گفت که در حال حاضر روزانه حدود ۶۲۰ هزار نفر در پایتخت از اتوبوس استفاده میکند و حدود ۵۰ درصد مسافران ماسک میزنند.
ترفع همچنین درباره استفاده از ماسک در اتوبوسهای پایتخت، گفت که حساسیت شهروندان در مقایسه به ماههای گذشته نسبت به کرونا کاهش یافته است و در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد مسافران از ماسک استفاده میکنند و در همه پایانهها و ایستگاههای پر مسافر ماسک با قیمت مصوب دولتی که حدود دو هزار تومان است ارائه میشود.
از سوی دیگر انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران، دو روز قبل از «رعایت بیش از ۹۰ درصد از مسافرین مترو در استفاده از ماسک» و ایجاد شرایط لازم برای تهیه ماسک خبر داده و گفته بود که «در حال حاضر تصمیمی برای بازگشت دوباره محدودیتها در مترو نداریم.»
محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران، اما روز اول تیر ماه با تاکید بر ضرورت استفاده مسافران در حمل و نقل عمومی از ماسک، گفت که شهرداری باید با جدیت نسبت به تامین، تولید و توزیع ماسک ارزانقیمت ورود کند چرا که در حال حاضر «تنها راهحل باقیمانده جهت مقابله با کرونا» استفاده از ماسک در حمل و نقل عمومی است.
هاشمی همان روز از افزایش مسافران متروی پایتخت پس از اجرای طرح ترافیک خبر داد و گفت که همزمان با آغاز فعالیتها در کشور و بازگشایی اکثر مشاغل و صنوف، آمار مسافران در مترو و اتوبوس رو به افزایش است و با توجه به بازگشایی مدارس و دانشگاهها در ماههای آینده، پیشبینی میشود آمار مسافران مترو به ۲ میلیون نفر در روز برسد که باید چارهای در این زمینه اندیشید.
این درحالی است که محمود ترفع، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، روز چهارشنبه پنجم تیر ماه گفت که «اجرای طرح ترافیک شمار مسافران این ناوگان را چندان افزایش نداده است» و افزود که قبل از شیوع کرونا شرکت واحد اتوبوسرانی روزانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تا ۲ میلیون مسافر داشت اما در حال حاضر در روزهای پرمسافر این تعداد به ۶۲۰ هزار نفر میرسد.
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران البته اشاره کرد که برخی از خطوط تندرو مانند خط هفت ،تجریش- راهآهن، و خط یک، تهرانپارس- آزادی، همیشه پرمسافر هستند اما تاکید کرد که آمار مسافران در این دو خط تندرو در ماه جاری فقط حدود پنج درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافته و شمار مسافران هنوز به زمان قبل از کرونا نرسیده است.
محمود ترفع افزود که در حال حاضر در برخی خطوط آنقدر تعداد مسافران کاهش یافته است که برای رانندگان فعالیت در خط مقرون به صرفه نیست و حتی پول سوخت اتوبوس و راننده در بخش خصوصی حاصل نمیشود.
انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران در روزهای اخیر از کاهش شدید رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در پایتخت خبر داد و گفت که میزان رعایت فاصله گذاری اجتماعی در تهران به زیر ۱۰ درصد در سنجشها رسیده است.
به گفته استاندار تهران ۴۴ درصد افرادی که درحال حاضر از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده میکنند از حمل و نقل عمومی برای رفتن به محل کار بهره میگیرند.
ستاد ملی مدیریت کرونا به ریاست حسن روحانی از ابتدای اعلام رسمی شیوع کرونا تاکنون اقدامات متفاوتی را به عنوان راهکار مقابله با کرونا در پیش گرفته اما نتیجه این اقدامات از جمله بازگشاییهای انجام شده، اوج گیری دوباره ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا بوده است.
این ستاد ابتدا «فاصلهگذاری اجتماعی» را راهکار مقابله با کرونا اعلام کرد، سپس در جریان تعطیلات نوروزی به اعمال محدودیت تردد و تعطیلی واحدهای صنفی اقدام کرد، پس از آن برای بازگشاییها اعلام کرد که «فاصلهگذاری هوشمند» راهکار مهار کروناست.
با اوج گیری ابتلا و کرونا در بسیاری استانها و شهرها در چند هفته اخیر، سرانجام ستاد ملی مدیریت کرونا اعلام کرد که از ابتدای هفته جاری با «فاصلهگذاری پويا» در صدد مهار کروناست.
این فاصلهگذاری به معنای تفويض اختيار به مديران استانی برای اعمال محدوديتها و ممنوعيتها در منطقه تحت پوشش خود با توجه به شرايط مرگ و ابتلای كروناست.