با شدت گرفتن موج مرگ پرندگان، ورود به محدوده میانکاله ممنوع شد
حسینعلی ابراهیمی، مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران، اعلام کرد که در پی افزایش شمار مرگ و میر پرندگان در تالاب میانکاله و خلیج گرگان، ورود به این مناطق تا اطلاع بعدی برای عموم مردم، گردشگران و حتی خبرنگاران ممنوع است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران از اعزام چند اکیپ از محیطبانان یگان حفاظت محیط زیست شهرهای گلوگاه و بهشهر و همچنین نیروهای اداره کل حفاظت محیط زیست این استان به منطقه خبر داد.
ابراهیمی گفت که فقط در روز سهشنبه چهاردهم بهمن ماه «لاشه ۵۰۸ قطعه پرنده مهاجر آبزی از گونههای چنگر معمولی، فلامینگو و مرغابی در خلیج گرگان و تالاب میانکاله» جمع آوری شده است.
به گفته این مقام سازمان حفاظت محیط زیست که طی پنج روز گذشته در مجموع لاشه ۸۳۹ قطعه پرنده تلف شده و مهاجر آبزی در تالاب بینالمللی میانکاله و خلیج گرگان جمع آوری شده است.
ابراهیمی گفت که لاشه این پرندگان جمعآوری و برای دفن بهداشتی تحویل اداره دامپزشکی بندرگز شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران درباره ممنوعیت ورود به میانکاله و خلیج گرگان نیز گفت که دلیل این ممنوعیت «جلوگیری از انتشار بیماری و در راستای مدیریت و کنترل منطقه» است.
ابراهیمی تاکید کرد که این ممنوعیت شامل همه افراد از جمله «افراد با عناوینی چون گردشگر و طبیعتگرد» میشود.
علاوه بر این، ورود خبرنگاران نیز به محدوده تالاب میانکاله و خلیج گرگان ممنوع شده است. ابراهیمی تاکید کرد که در صورت ضرورت حضور افرادی مانند اصحاب رسانه، حتما باید «هماهنگیهای لازم با روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران» انجام شود.
با وجود انتشار خبرهای مختلف درباره دلیل مرگ پرندگان در این منطقه، حسینعلی ابراهیمی گفت که درباره دلیل دقیق تلفات پرندگان مهاجر پس از بررسی و اعلام نظر سازمان دامپزشکی کشور، اطلاعرسانی خواهد شد.
همزمان با افزایش مرگ مشکوک پرندگان مهاجر در تالاب بینالمللی میانکاله، روز دوشنبه نیز بهمن نقیبی، معاون بهداشتی پیشگیری دامپزشکی کشور از این منطقه بازدید کرد تا به صورت میدانی در جریان وضعیت مرگ و میر پرندگان قرار گیرد.
معاون سازمان دامپزشکی در جریان این بازدید گفت که نمونهبرداریهای لازم از پرندگان تلف شده و آب دریا انجام شده است و در حال انجام آزمایش در مرکز ملی تشخیص و بررسی بیماریهای سازمان دامپزشکی هستیم.
نقیبی تاکید کرد که بررسیهای اولیه و نتایج حاصله از انجام آزمایشات، تاکنون وقوع بیماری نیوکاسل و آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را در این منطقه مردود اعلام کرد اما به محض اعلام نتایج آزمایشگاهی، سازمان دامپزشکی کشور دلیل اصلی تلفات پرندگان را طی اطلاعیهای اعلام خواهد کرد.
سال گذشته نیز بنابر آمارهای رسمی و اعلام شده ۳۷ هزار قطعه از ۱۲ گونه پرنده مهاجر زمستانگذران در تالاب میانکاله و خلیج گرگان تلف شدند. خبرگزاری رسمی دولت، ایرنا، این تعداد را ۵۰ هزار و عیسی کلانتری، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، هم آن را ۴۳ هزار پرنده عنوان کردند.
خبر موج جدید مرگ و میر پرندگان در تالاب میانکاله روز یکشنبه ۱۲ بهمنماه اعلام شد. مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران، گفت که با توجه به اتفاقات سال گذشته، اداره کل حفاظت محیط زیست و دامپزشکی در سالجاری قبل از ورود پرندگان اقدام به «پایش مداوم» در زمینه مسمومیت بوتولیسم کرده بود اما اکنون مشخص نیست چرا بار دیگر مرگومیر پرندگان اتفاق افتاده است.
میانکاله از جمله تالابهای مهم بینالمللی تحت نظر کنوانسیون «رامسر» است که در شرق استان مازندران قرار دارد.
این تالاب به عنوان یکی از ۹ ذخیرهگاه مهم زیستکره کشور سالانه میزبان بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار پرنده از ۱۵۰ گونه مختلف است.