بررسی لایحه الحاق به پالرمو مجددا به تعویق افتاد
مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران برای چندمین بار موفق نشد در مورد لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمانیافته فراملی موسوم به کنوانسیون پالرمو تصمیمگیری کند.
الحاق به این کنوانسیون یکی از پیششرطهای پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) با هدف خروج ایران از لیست سیاه این گروه و تسهیل مبادلات بانکی با خارج است.
مصطفی میرسلیم، عضو این مجمع، روز شنبه ۲۷ بهمنماه گفت: «بررسی پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام به نتیجه نرسید و به جلسه بعدی موکول شد.»
پیشتر،غلامرضا مصباحیمقدم، از دیگر اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفته بود پالرمو در جلسه روز شنبه «تعیین تکلیف نهایی» میشود.
خبرگزاری تسنیم به نقل از احمد توکلی، یکی دیگر از اعضای مجمع، نوشت: «در این جلسه مجمع، ۱۲ تن از اعضا در موافقت یا مخالفت با این لایحه صحبت کردند اما با توجه به اینکه تعداد اعضایی که خواستار صحبت درباره این لایحه بودند زیاد بود، نوبت به همه اعضا نرسید. لذا مقرر شد در جلسه بعدی مجمع که دوهفته آینده برگزار میشود، بررسی ادامه یابد.»
دولت حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، تاکید دارد ایران باید هرچه سریعتر لوایح مربوط به الحاق ایران به FATF را تصویب کند تا بتواند با کشورهای دیگر مبادلات بانکی داشته باشد.
اما این لایحه مخالفین جدی در ایران دارد و منتقدین میگویند الحاق این کشور به گروه ویژه اقدام مالی راه نفوذ به شبکه بانکی ایران را برای نهادهای خارجی هموار میکند.
علاوه بر لایحه پالرمو، سرنوشت لایحه الحاق ایران به کنوانسیون منع تامین مالی تروریسم (CFT) هم در دستان مجمع تشخیص به عنوان عالیترین نهاد داوری در امور قانونگذاری ایران است. هر دو لایحه از سد مجلس عبور کرده اما در شورای نگهبان با مانع مواجه شدهاند.
ناظران بر این باورند که مخالفت با این دو لایحه به دلیل موانعی است که بر سر راه ارسال کمکهای مالی و تسلیحاتی به گروههای شبهنظامی در کشورهای منطقه ایجاد خواهد شد.
انگلیس، فرانسه و آلمان از ایران خواستهاند هر چه سریعتر سازوکارهای مربوط به FATF را اجرایی کند.