بسته شدن حسابهای بانکی ایرانیان مقیم مالزی
تعداد نسبتا زیادی از ایرانیان صاحب حساب بانکی در مالزی به خبرگزاری رویترز گفتهاند بانکهای این کشور تحت تاثیر تحریمهای بانکی آمریکا علیه ایران اقدام به بستن حسابهای آنها کردهاند.
این خبرگزاری به نقل ای یک مقام رسمی در سفارت ایران و تعدادی ایرانی ساکن مالزی در ماههای اخیر، حسابهای بانکی ایرانیان «فلهای» بسته شدهاند. این در حالی است که بانکهای مالزی تاکنون در برخورد با ایرانیها محتاطتر عمل میکردند.
بهرنگ صمدی، استاد دانشگاه مقیم مالزی، یکی از کسانی است که حساب بانکیاش در بانک سیآیامبی، ۱۴ سال پس از افتتاح در این بانک بسته میشود. او به رویترز گفت بانکهای مالزی «کاسه داغتر از آش» شدهاند.
صمدی گفت: «در کشورهای غربی، مشکلی با افتتاح حساب بانکی نیست. آنها فقط نسبت به نقل و انتقال پول خصوصا مبالغ بالا حساساند.»
علیرغم بازگشت تحریمهای بانکی آمریکا علیه ایران در پی خروج سال گذشته دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، از توافق هستهای برجام، مالزی روابط دیپلماتیک خوبی با ایران داشته است.
هنوز مشخص نیست آیا بسته شدن حسابهای بانکی ایرانیان مربوط به ردیابی اخیر یک نفتکش حامل نفت کوره ایران در سواحل مالزی بوده است یا خیر.
حدود ۱۰ هزار نفر ایرانی در مالزی اقامت دارند.
تعداد زیادی از ایرانیان نیز به رویترز گفتند دهها ایرانی دیگر از بانکهای سیآیامبی و آرایچبی اخطاریه بسته شدن حساب دریافت کردهاند. این دو بانک از ارائه هر گونه توضیح درباره بسته شدن حسابهای ایرانیان مقیم مالزی خودداری کردهاند.
بانک سیآیامبی در اخطاریه خود خطاب با صاحبان حساب نوشته است: «با کمال تاسف به اطلاع میرساند که قادر به ادامه روابط بانکی نیستیم.»
در همین حال، محمود واعظی، رئیس دفتر ریاستجمهوری ایران، روز چهارشنبه بسته شدن حسابهای بانکی در مالزی را ناشی از «تحریم» دانست و گفت: «این اتفاق فقط مالزی نیست. در برخی از کشورهای دیگر هم برای حسابهای دانشجویان این اتفاق افتاده و به خاطر مشکلاتی است که در اثر تحریم به وجود میآید.»
واعظی افزود: «ولی خوشبختانه با رایزنی سفارتخانه و وزارت خارجه بسیاری از اینها باز شده است و انشاءالله رایزنی خواهیم کرد این مسئله هم حل شود.»
به نوشته رویترز، ایرانیان مقیم کوالالامپور، پایتخت مالزی، با بسته شدن حسابهایشان با مشکلات پرداخت شهریه مدرسه و صورتحساب بیمارستانی مواجهاند.
بانک مرکزی مالزی موضوعات از این دست را ناشی از ارزیابی ریسک خود بانکها میداند. اما در ماه ژوئیه، این بانک بیانیه گروه ویژه اقدام مالی (معروف به افایتیاف) را بر روی وبسایت خود قرار داده بود که در آن خواسته شده بود از ایرانیان «ارزیابی مضاعف» صورت گیرد.