تشریح آزار و اذیت کارکنان بیبیسی فارسی از سوی حکومت ایران
شبکه خبری بیبیسی روز جمعه در یک میزگرد تخصصی «تشدید» اقدامات حکومت جمهوری اسلامی ایران را بر ضد کارکنان بخش فارسی و نزدیکان آنها تشریح کرد.
بر اساس اظهارات رعنا رحیمپور، از مجریان تلویزیون بیبیسی فارسی، رسانههای حکومتی ایران در راستای ایجاد رعب و وحشت، اخیرا اقدام به انتشار مقالات و تصاویر کارکنان بیبیسی فارسی کرده و آنها را «گروههای مافیایی» تروریستی خواندهاند.
به گفته رحیمپور، خبرگزاری میزان، وابسته به قوهقضاییه ایران، در گزارشی هشدار داده است که «دست عدالت الهی در بازوان مردم ایران تجلی خواهد یافت و آنها (کارکنان بیبیسی) بهسزای اعمال خود خواهند رسید».
رحیمپور افزود چنین ادبیاتی در گذشته، در توصیف «کشتارهای فراقضایی» به کار میرفته است.
سفارت ایران در لندن هنوز حاضر به اظهارنظر در این باره نشده است.
کارکنان بیبیسی در کلیپهای ویدئویی که در طول برنامه پخش شد، گفتند فرزندانشان به مرگ تهدید شدهاند و خودشان بهخاطر ممنوعیت سفر به ایران، قادر به حضور در مراسم تشییع والدین درگذشته خود نبودهاند و ماموران اطلاعات ایران مدام در تلاشاند از آنها «جاسوسسازی» کنند.
جان سیمپسون، روزنامهنگار پیشکسوت بیبیسی، که ریاست بحث را برعهده داشت، گفت وضعیت توصیفشده یادآور «دوران جنگ سرد» است.
او گفت: «امیدوار بودم دیگر شاهد هیچکدام از چنین رفتارهای چندشآوری نباشم. این یکی از بدترین جفاهایی است که یک کشور در دوران اخیر به آزادی بیان کرده است.»
بخش بیبیسی فارسی مستقر در لندن، در سال ۱۹۴۰میلادی بر روی امواج کوتاه رادیویی راهاندازی شد. این بخش در حال حاضر دارای شبکه تلویزیونی و خروجی دیجیتال است. به گفته خود شبکه، شمار مخاطبان آن به ۲۳ میلیون نفر میرسد که حدود ۱۳میلیون آنها داخل ایران هستند.
بیبیسی میگوید خبرنگاران بخش فارسی و خانوادههایشان آزار و اذیت شدهاند و این وضعیت روزبهروز بدتر میشود. به گفته آنها، این رفتار حکومت ایران خصوصا از بعد از ناآرامیهای پس از انتخابات ۱۳۸۸ در پی انتخاب مشکوک به تقلب محمود احمدینژاد به ریاستجمهوری، تشدید شده است.
حکومت ایران در سال ۲۰۱۷ میلادی علیه ۱۵۲نفر از کارکنان بیبیسی و نزدیکانشان به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» اعلام جرم کرد و اموالشان را مسدود نمود.
بنابر یک نظرسنجی درونسازمانی، ۸۶ نفر از ۹۶ مصاحبهشونده گفتهاند خودشان مورد آزار و اذیت واقع شدهاند و به گفته ۴۵ نفر، والدینشان بازجویی شدهاند.
به گفته طارق کفاله، مسئول نظارت بر زبانهای بخش برونمرزی بیبیسی، «محبوبیت» این شبکه بین ایرانیان خشم مقامهای حکومتی را برانگیخته است.
بیبیسی در سالهای اخیر به شورای حقوق بشر سازمان ملل و گزارشگران ویژه حقوق بشر در امور ایران شکایت برده است. در پی این اقدام، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، از حکومت ایران خواست به آزار و اذیت کارکنان بیبیسی فارسی پایان دهد.