شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

تنبیه بدنی دانش‌آموز در شیراز از سوی معلم ورزش؛ آموزش و پرورش قراردادمان را با معلم تمدید نمی‌کنیم

 

در پی انتشار تصاویر جراحت صورت و بدن یک دانش‌آموز ۱۰ ساله در شیراز، یک مقام آموزش و پرورش استان فارس تایید کرد که او از سوی معلم ورزش خود تنبیه بدنی شده است. 

حمیدرضا شعبانی، رییس روابط‌عمومی اداره کل آموزش و پرورش فارس،‌ روز سه‌شنبه ۲۲ بهمن  درباره تنبیه بدنی این نوجوان دانش‌آموز اظهار کرد: «این که چه مساله‌ای بین این دو نفر بوده را اطلاع ندارم، اما اصل این که تنبیه بدنی شده را تایید می‌کنیم.»

به گفته او،‌ این مورد تنبیه بدنی در سالن ورزشی و خارج از مدرسه از سوی معلم ورزش که به صورت غیررسمی در مدرسه غیرانتفاعی شاغل بوده اتفاق افتاده است.

شعبانی ضمن اشاره به شکایت خانواده این دانش‌آموز افزود: «از آن‌‌جا که این شخص معلم غیررسمی بوده، آموزش و پرورش قطعا با این شخص لغو قرار داد خواهد کرد.»

گزارش این تنبیه بدنی در حالی است که طی هفته‌های گذشته موارد دیگر از تنبیه بدنی دانش‌آموزان در شهرهایی از جمله تبریز و ‌یزد گزارش شده بود.

در استان آذربایجان شرقی،‌ روز دوشنبه ۱۴ بهمن‌ماه خبر ضرب و شتم فیزیکی یک دانش‌آموز از سوی معاون آموزشی یکی از مدارس تبریز منتشر شد که مدیرکل آموزش و پرورش نیز آن را تایید کرد. 

این مقام آموزش و پرورش از اخراج  دائم فرد خاطی و ارسال پرونده مدرسه به هیات تخلفات خبر داد. 

روز ۲۱ بهمن‌ماه نیز مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد وقوع تنبیه‌ بدنی دانش‌آموزان طی ماه‌های گذشته در این استان را تایید کرده و گفته بود: «هیچ‌کس در هیچ شکل و به هیچ‌وجه حق ندارد دانش‌آموز را تنبیه بدنی کند.»

آئین‌نامه اجرایی آموزش و پرورش برای مدارس تنبیه دانش‌آموزان را تنها در قالب اقدام‌هایی از جمله «تذکر شفاهی به طور خصوصی»،‌ «تذکر و اخطار شفاهی دانش‌آموزان کلاس مربوط»،‌ «تغییر کلاس،‌ با اطلاع ولی دانش‌آموز»،‌ «اخطار کتبی به ولی دانش‌آموز» و «انتقال» یا «اخراج موقت از مدرسه» مجاز شمرده شده است.

این آئین‌نامه هرگونه تنبیه فیزیکی، اهانت و حتی تعیین تکالیف درسی برای تنبیه دانش‌آموز را ممنوع می‌کند.

موضوع تکرار تنبیه بدنی دانش‌آموزان طی ماه‌های گذشته افزایش یافته و با واکنش کارشناسان آموزشی و روانشناسی درباره استفاده نکردن از ملاک‌های مناسب استخدامی و فقدان آموزش مواجه شده است. 

مواردی از قبیل کبود کردن چشم یک دانش‌آموز با سیم شارژر تلفن همراه از سوی معلم در شهر زارچ یزد و یا پاره شدن پرده گوش یک دانش‌آموز در یزد به دلیل سیلی معلم از موارد اخیری بوده‌اند که در رسانه‌های اجتماعی بازتاب داشته‌اند.

در همین زمینه محسن حاجی‌میرزایی،‌ وزیر آموزش و پرورش،‌ در آبان‌ماه با اشاره به تعداد بالای مدارس در کشور گفته بود: «درخواست می‌کنم نگویید تنبیه بدنی زیاد شده است. ممکن است موارد اندکی در برخی مدارس همکاران ما نتوانند هیجانات خود را کنترل کنند، ما به سرعت عکس‌العمل نشان می‌دهیم و امید است به صفر برسد.»‌

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More