آسوشیتدپرس: گزارشها درباره حمله بدافزاری ماینرهای ایرانی به سرورهای مایکروسافت
خبرگزاری آسوشیدترس روز جمعه سوم بهمن در گزارشی به نقل از یک شرکت تولید نرمافزار و سختافزارهای امنیتی در بریتانیا به نام «سوفوس» نوشت شواهدی به دست آمده که نشان میدهد استخراجکنندگان رمزارز (ماینرها) در شهر شیراز با استفاده از یک بدافزار به طور مخفیانه کنترل هزاران سرور مایکروسافت را به دست گرفتند.
در این گزارش به بازداشت دو ایرانی در ارتباط با حملات گسترده سایبری به شهر آتلانتای آمریکا در سال ۲۰۱۸ به عنوان نمونهای دیگر از سابقه استفاده ماینرهای ایرانی از بدافزارها برای حملات پیچیده سایبری استفاده اشاره شده است
آسوشیتدپرس در گزارش خود به مواضع دوگانه دولت ایران در زمینه فعالیت استخراجکنندگان رمزارز اشاره کرده است.
در این گزارش آمده دولت ایران میخواهد از فراگیر شدن رمزارز و تبادلات آن بهرهبرداری کند و به همین دلیل مجوز ۲۴ مرکز استخراج رمزارز را که روزانه حدود ۳۰۰ مگاوات برق مصرف میکنند را صادر کرده و پیمانکاران چینی را جذب کرده است.
آسوشیتدپرس اضافه کرده که از سوی دیگر، دولت نگران محدود کردن میزان پول ارسالی به خارج از کشور، کنترل پولشویی، فروش مواد مخدر و فعالیت گروههای جنایی در اینترنت است.
پیشتر ناظمی در توییتی نوشته بود: «بدافزارها این بار استخراج رمزارز را نشانه گرفتهاند.»
او با تاکید بر این که «با ظهور هر کاربرد جدید فناوری اطلاعات، نوع جدیدی از بدافزارها نیز ظهور پیدا میکنند»، به خبری از مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانهای وزارت ارتباطات ارجاع داده بود که از یک «بدافزار جدید استخراج رمزارز» به نام «مونرو» خبر میداد.
این گزارش به تاثیر فعالیتهای مراکز استخراج رمزارز در قطعیهای اخیر برق تهران و برخی دیگر از کلانشهرها پرداخته و نوشته که دولت پس از خشم عمومی نسبت به فعالیت این مراکز تصمیم گرفت فعالیت أنها را متوقف کند.
آسوشیتدپرس با این حال به نقل از کارشناسان نوشت که دلیل اصلی قطعی برق در ایران و آلودگی خطرناک هوا در شهرهای این کشور استخراج بیتکوین نیست.
وزارت ارتباطات ایران تخمین میزند که استخراج بیت کوین کمتر از دو درصد از کل انرژی تولیدی ایران را مصرف میکند.