تیراندازی نیروهای انتظامی و یگان ویژه به سوی مردم روستای درتنگ علیا در الشتر چند زخمی برجا گذاشت
نیروهای یگان ویژه روز چهارشنبه به منظور آنچه نیروی انتظامی «رفع تصرف از اراضی ملی» عنوان کرد، به منازل و باغهای مردم روستاهای منطقه کهمان و درتنگ علیا در الشتر استان لرستان هجوم بردند و پس از مواجه شدن با اعتراض ساکنان منطقه به سوی آنها شلیک کرده و شماری از مردم را زخمی کردند.
به گفته منابع محلی، درگیری حوالی ظهر چهارشنبه نهم اردیبهشت ماه هنگامی آغاز شد که نیروهای یگان ویژه و ماموران نیروی انتظامی به روستاهای منطقه کهمان و روستای درتنگ علیا هجوم بردند.
مردم منطقه گفتند که قطع درختان گردو و تخریب باغها از جمله اقداماتی است که ماموران برای رفع تصرف ساکنان روستاهای این منطقه، قصد اجرای آن را داشتند که منجر به درگیری آنها با مردم و تیراندازی به سوی روستاییان شد.
منابع محلی افزودند که در جریان تیراندازی نیروهای یگان ویژه و ماموران انتظامی چند نفر از اهالی روستا با گلولههای جنگی و ساچمهای زخمی شدند.
ویدیوهای موجود نیز شلیک و تیراندازی پیاپی ماموران و زخمی شدن چند نفر مردم روستا مشاهده میشود و همچنین در یکی از تصاویر مردمی را نشان میدهد که در حال پرتاب سنگ به سوی نیروهای انتظامی و امنیتی هستند.
مرتضی مهدویکیا، فرماندار شهرستان سلسله در لرستان، در ساعات پایانی چهارشنبه شب با تایید وقوع درگیری نیروهای یگان ویژه با مردم روستای درتنگ علیا، گفت که «اکنون با حضور ماموران نیروی انتظامی، امنیت در منطقه برقرار و اوضاع تحت کنترل است».
فرماندار شهرستان سلسله گفت که درگیری در جریان اعزام نیروهای یگان ویژه برای اجرای مرحله دوم «آزادسازی اراضی ملی» رخ داد.
مهدویکیا تایید کرد که ساکنان روستای درتنگ علیا و منطقه کهمان الشتر سالهاست که در این زمینها و باغها سکونت دارند. او افزود که «شرایط ویژه منطقه کهمان و کوتاهی سالیان گذشته در اجرای قانون، منجر به ایجاد حقوقی برای اهالی شده است ولی «با قاطعیت رییس دادگستری، دادستان و شورای تامین» مقرر شد که این طرح اجرا شود.
فرماندار سلسله مردم معترض به هجوم یگان ویژه را «عدهای از افراد سودجو» نامید و گفت که آنها «با هدف امنیتی کردن فضا و از آب گل آلود ماهی گرفتن» اقدام به مقابله با نیروهای انتظامی کردند.
این مقام دولتی ساکنان درتنگ علیا و منطقه کهمان را تهدید کرد که «قطعا مجازات کار خود را خواهند دید» و افزود: «حساب افرادی که مقابله با نیروهای انتظامی از بقیه اهالی دره تنگ جداست.»
همزمان یونس آزادپور، دادستان شهرستان سلسله، نیز مردم روستاهای منطقه کهمان الشتر را به خاطر جلوگیری از تخریب باغها و قطع درختان «هنجارشکن» خواند و گفت: «اشد مجازات را برای افرادی که هنجار شکنی کردند در نظر خواهیم گرفت.»
دادستان سلسله تاکید کرد که «با تمامی افرادی که به صورت غیرقانونی در منطقه اقدام به غرس غیرمجاز درخت کردند، قطعا برخورد میشود.»
آزادپور اعزام نیروهای یگان ویژه برای تصرف بخشهایی از روستاهای و باغهای منطقه را در چارچوب «آزادسازی اراضی ملی» خواند و افزود که «بدون نیاز به تشکیل پرونده، مجوز داریم که برای آزادسازی حرائم اقدام کنیم.»
دادستان سلسله ساکنان این مناطق را به «برخورد قاطع» تهدید کرد و گفت: در فاصله کمتر از چند روز آینده با همه افرادی که خطا کردند و مرتکب جرم شدند برخورد قاطع خواهیم کرد.
پیشتر در ۱۹ اسفند ماه گذشته محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور، در گزارشی اعلام کرد که طی سال ۹۹ بیش از ۱۵۷ هزار و ۸۰۰ «ویلا» و «خانه غیر مجاز» در کشور بنابر حکم قلع و قم صادره از دادگاهها، تخریب شده است.
دادستان کل کشور هدف از تخریب این «ویلا»ها و خانهها را به طور عمده «بازگرداندن بیتالمال» و مقابله با «زمینخواری» عنوان کرد و این درحالی که بخش گستردهای از این خانهها متعلق به شهروندان کم درآمد یا روستاییان بوده است.
برخورد خشونت آمیز نیروهای انتظامی و در مواردی نیروهای اجراییات شهرداریها طی سال ۹۹ در همین ارتباط از جمله منجر جان باختن آسیه پناهی در جریان تخریب خانهاش در کرمانشاه و خودسوزی یک زن در بندرعباس به دنبال تخریب خانهاش شد.
خشونت یگان ویژه علیه مردم روستای ابوالفضل اهواز در اوایل شهریور ماه گذشته نیز از جمله مواردی است که بازتابهای رسانهای گستردهای یافت.