تیم ملی صربستان
گروه E
برنامه بازیهای جام جهانی:
۱۷ ژوئن(۲۷ خرداد): کاستاریکا- ساعت ۱۶:۳۰
۲۲ ژوئن(۱ تیر): سوئیس- ساعت ۲۲:۳۰
۲۷ ژوئن(۶ تیر): برزیل- ساعت ۲۲:۳۰
(ساعت بازیها به وقت ایران است)
راه صعود به جام جهانی:
تیم ملی صربستان در گروه D مرحله مقدماتی جام جهانی در قاره اروپا با تیمهای ایرلند، ولز، اتریش، گرجستان و مولداوی همگروه بود که موفق شد با ۶ پیروزی، ۳ تساوی و تنها یک باخت، بالاتر از ولز و ایرلند با ۲۱ امتیاز، بهعنوان صدرنشین جواز حضور در بازیهای ۲۰۱۸ روسیه را بگیرد.
صربها نهم اکتبر ۲۰۱۷ (۱۷ مهر ۹۶) در آخرین بازی مرحله مقدماتی میزبان گرجستان بودند که برای راهیابی به جام جهانی باید در این دیدار به پیروزی میرسیدند تا نگران نتیجه بازی همزمان ایرلند و ولز نباشند، که بدون توجه به آن مسابقه توانستند با تک گل الکساندر پریجوویچ به برتری یک بر صفر دست پیدا کنند و یکی از سهمیههای اروپا را به خود اختصاص دهند.
معرفی ستاره:
الکساندر کولاروف، مدافع چپ و کاپیتان سابق منچستر سیتی که در فصل اخیر برای رم ایتالیا بازی کرد و یکی از بهترین نفرات گرگها در پیروزی مقابل بارسلونا و رسیدن به نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا بود، ستاره تیم ملی صربستان است؛ این بازیکن ۳۲ ساله که ۷۴ بازی ملی در کارنامه دارد ستون خط دفاعی صربها محسوب میشود و پیشبینی میشود مثل دیدارهای مرحله مقدماتی، ستاره این تیم در جام جهانی ۲۰۱۸ شود.
کولاروف که طی سه سال حضور در لاتزیو و هفت فصل عضویت در منچستر سیتی، مدافع چپ اصلی این تیمها بود، در فصل گذشته نیز ۳۵ بازی در سری A برای رم انجام داد و دو گل هم به ثمر رساند ولی همانطور که گفته شد، بیشترین تاثیرگذاری او در لیگ قهرمانان و به ویژه دیدار با بارسلونا به چشم آمد.
دیگر مهرههای کلیدی:
نمانیا ماتیچ، هافبک ۲۹ ساله فصل اخیر منچستر یونایتد که بعد از چهار سال بازی در چلسی به جمع شیاطین سرخ اضافه شد هم ازجمله نفرات تاثیرگذار و بازیکنان سرشناس صربستان است که بدون تردید اگر آماده باشد کمک حال آنها در راه صعود از گروه E خواهد بود؛ ماتیچ که جزو بازیکنان مورد علاقه خوزه مورینیو هم هست، با قدرت بالا در تخریب توپهای میانه زمین، قطع پاس نفرات مقابل خود، پاسها و منطقه عوض کردن دقیق و همچنین قدرت سرزنی و شوتهای محکم، امنیت بالایی به خط میانی صربها بخشیده است.
الکساندر پریجوویچ، مهاجم صربستان که در فصل اخیر آقای گل سوپر لیگ یونان شد و برانیسلاو ایوانوویچ، مدافع و کاپیتان اسبق چلسی و فصل اخیر زنیت سن پترز بورگ روسیه هم از دیگر نفراتی هستند که باید به حضورشان در ترکیب تیم ملی صربستان اشاره کرد.
ستاره جا مانده:
نمانیا ماکسیموویچ، هافبک ۲۲ ساله والنسیا اسپانیا که برخلاف نیمفصل اول در دور برگشت لالیگا بازی زیادی برای این تیم انجام نداد و در طول فصل اخیر ۱۵ بار به میدان رفت، یکی از نفراتی است که جزو لیست نهایی صربستان قرار نگرفت و همچنین میات گاتسینوویچ ۲۳ ساله که با وجود یک فصل موفق و انجام ۲۹ بازی برای اینتراخت فرانکفورت در فهرست ۲۳ نفره صربها جایی پیدا نکرد.
معرفی مربی:
عجیبترین نیمکت جام جهانی ۲۰۱۸ را صربستان خواهد داشت چراکه آنها تنها سه هفته بعد از صعود به این رقابتها، اسلاولیوب موسلین که صربها را به موفقیت در مرحله مقدماتی رسانده بود به دلیل اختلاف نظر برکنار کردند و دستیار وی، ملادن کرستاییچ را بهعنوان سرمربی موقت انتخاب و بعد از مدتی گفتند تا جام جهانی با او همکاری خواهند داشت.
کرستاییچ که فقط ۴۴ سال سن دارد، دومین مربی جوان جام جهانی است که نخستین بار در چنین رویداد بزرگی سرمربیگری خواهد کرد و بعد از ۵۹ بار پوشیدن پیراهن تیم ملی صربستان، این بار در کسوت دیگری میخواهد تیمش را به موفقیت برساند.
صربستانیها در مورد تیمشان چه میگویند؟
میلوشویچ، نایب رییس فدراسیون صربستان عنوان میکند همیشه خوب است یک حریف سرگرم کننده در گروهتان داشته باشید که بیتردید در گروه E برزیل یکی از آنها است؛ او معتقد است اگر بازی خوبی ارائه کنند، میتوانند از دو رقیب دیگرشان(سوئیس و کاستاریکا) امتیاز بگیرند و به دور بعد صعود کنند.
ملادن کرستاییچ، سرمربی تیم ملی صربستان نیز اعتقاد دارد گروه جذاب اما دشواری دارند چرا که تمام رقبای آنها از رنکینگ بالایی در فیفا برخوردار هستند و هیچ مسابقهای برای آنها آسان نخواهد بود ولی با این حال میگوید بازیکنان او با شایستگی به جام جهانی صعود کردند و شاید بتوانند تا فینال این رقابتها صعود کنند.
دیگران درباره صربستان چه میگویند؟
ولادیمیر پتکوویچ، سرمربی تیم ملی سوئیس و یکی از رقبای صربستان، معتقد است در گروه سختی قرار گرفتهاند و به غیر از برزیل، صربها نیز همواره تیم خوبی داشتهاند ولی امسال با تیم بهتری راهی جام جهانی خواهند شد تا به موفقیت برسند.
تیته، سرمربی برزیل نیز راجع به تیم ملی صربستان گفته آنها همیشه(با نامهای مختلف) در جام جهانی بودهاند و میگوید یکی از سه رقیب با کلاس آنها در این رقابتها هستند!
ضعفهای احتمالی:
بیشتر از هر منطقه دیگری میانه دفاع صربستان مورد آسیب است و مدافعان میانی این تیم هنوز نتوانستند جانشین خوبی برای نمانیا ویدیچ که از دنیای فوتبال خداحافظی کرد، باشند؛ کند بودن مدافعان و اشتباهاتی که مرتکب میشوند موجب شده رقبای صربستان برای زدن گل بیشتر این منطقه را مورد هدف قرار دهند تا گلزنی کنند.
نقاط قوت:
بازیکنان بلند قامتی که در تمام خطوط زمین برای صربستان بازی میکنند، این قدرت را به آنها داده تا بیشتر و بهتر از هر تیم دیگری بتوانند در نبردها و کارهای هوایی موفق ظاهر شوند؛ صربها که دارای نفراتی بلند قد هستند، روی ضربات و ارسال از جناحین شانس بالایی برای رسیدن به گلزنی دارند و مهاجمان این تیم از قدرت سرزنی خوبی برخوردار هستند.
قدرت توپگیری فوقالعاده هافبکهای هجومی و مهاجمان صربستان هم بسیار برای این تیم در دیدارهای دوستانه و اروپایی کارساز شده و آنها توانستند با قطع و گرفتن توپ از حریفان، ضد حملات سریع ترتیب دهند و به گل برسند.
پیشبینی: تا کجا صعود خواهند کرد؟
صربستان در گروه دشواری قرار گرفته و با وجود اینکه سرمربی این تیم صعود به فینال را هم در رویای خود دارد، اما به نظر میرسد با وجود حضور برزیل و سوئیس که دو تیم رنک بالای فیفا هستند، راهیابی از مرحله گروهی نیز برای صربها موفقیت بزرگی قلمداد شود؛ ضمن اینکه کاستاریکای شگفتیساز هم دیگر حریف آنها در این راه است.
صربها اگر هم شانسی برای صعود داشته باشند، بهعنوان تیم دوم به دور یک شانزدهم نهایی میرسند؛ مرحلهای که بدون شک آلمان با صدرنشینی در گروه F منتظر حریف خود از گروه E خواهد بود.
تاریخ حضور در جامهای جهانی:
صربستان در ادوار مختلف جام جهانی طی اتحادی که با کروواسی، اسلوونی داشت با نام یوگسلاوی و بعدها به نام صربستان و مونتهنگر در این مسابقات حضور پیدا میکرد ولی از زمان استقلال این کشور(۲۰۰۶) تاکنون، صربها بهعنوان کشوری مستقل یک بار در جام جهانی ۲۰۱۰ حاضر بودند که بعد از آلمان، غنا و استرالیا تیم چهارم گروه D شدند ولی حالا بعد از یک دوره غیبت در این رویداد بزرگ فوتبال دنیا شرکت میکنند.
آیا میدانستید؟
صربستان تا سال ۱۳۸۹ میلادی زیر سلطه امپراتوری عثمانی بود که بعد از ۴۰۰ سال به همراه کرواسی و اسلوونی جمهوری یوگسلاوی را تشکیل دادند و به مرور زمان به جایی رسیدند که در سال ۲۰۰۶ اعلام استقلال کردند و به تنهایی کشوری تشکیل دادند؛ این کشور که ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد، از مردمان مهماننواز که زبانزد هستند، برخوردار است؛ دروازهها و اماکنی که فقط از سنگ ساخته شده به تعداد زیاد در صربستان دیده میشود و حتی یک روستا بدون استفاده از مصالح دیگر و فقط با بهرهگیری از سنگ، در آن ساخته شده است.
شاید کمتر کسی بداند:
ولادیمیر پتروویچ یکی از اسطورهها و سرشناسترین بازیکنان تاریخ فوتبال لهستان است که با وجود کارنامه نه چندان موفق در مربیگری و اخراج در همان سالهای اول هدایت تیمهای ستاره سرخ بلگراد، صربستان، عراق و یمن، در زمان بازی عملکرد درخشانی داشته است؛ پتروویچ یکی از ۵ بازیکن تاریخ فوتبال صربستان(یوگسلاوی سابق) است که توانسته ۱۱ بار به مقام قهرمانی لیگ این کشور برسد و در تیم ستارههای سرخ بلگردا جاودانه شود؛ چهار سال قبل و در مقطعی شایعه سرمربیگری پتروویچ در تراکتورسازی شنیده شد که این اتفاق رخ نداد.