خودکشی یک دانشآموز دیگر در جنوب ایران
بر اساس گزارشهای رسانهای، روز چهارشنبه ۲۶ آذر یک دختر دانشآموز دیگر در شهر رامهرمز در استان خوزستان خودکشی کرد.
به گزارش وبسایت عصر جنوب، این دختر ۱۷ ساله بوده و در منطقه طالقانی سه در حاشیه شهر رامهرمز سکونت داشته است.
این وبسایت نوشت که این دختر سیما نام داشته و در دبیرستان مشغول به تحصیل بوده است.
عصر جنوب همچنین به نقل از یک خبرنگار نوشت که پس از دستور فرماندار شهرستان رامهرمز به اداره ارشاد و منع خبرنگاران از پوشش اخبار خودکشی، «دو فرد دیگر که یکی از آنان یک پسر نوجوان بود اقدام به خودکشی کردهاند که با سانسور اجباری از سوی رسانههای محلی مواجه شد».
این وبسایت توضیح بیشتری در اینباره نداده است.
عصر جنوب پیشتر از خودکشی شش نوجوان در رامهرمز در هفتههای اخیر خبر داده و «نداشتن موبایل» را دلیل این خودکشیها ذکر کرده بود.
با این حال غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، اعلام کرده بود که در سال گذشته شش مورد اقدام به خودکشی در میان دانشآموزان در رامهرمز گزارش شده و دو مورد خودکشی به مرگ منجر شده است.
پس از انتشار گزارشها، درباره خودکشی یک دختر ۱۵ ساله، رحیم رستمی، رییس آموزش و پرورش رامهرمز، اعلام کرده بود: «علت یکی از خودکشیها منع شدن دختر خانواده از دسترسی به تلفن همراه بوده است.»
او گفته بود: «این ممنوعیت از سوی پدر و برادران در یک خانواده سنتی اعمال شده است.»
رستمی همچنین اعلام کرده بود: «از ۲۷ هزار دانشآموز رامهرمزی دستکم چهار هزار دانشآموز از داشتن تلفن همراه برای ادامه تحصیل در سال جدید تحصیلی محروم بودهاند.»
پیش از این نیز خبر خودکشی پرستو جلیلی آذر، دانشآموز ۱۳ ساله در دهستان طلاتپه ارومیه و محمد موسویزاده دانشآموز ۱۱ ساله دبستانی در شهرستان بندر دیر در استان بوشهر، به دلیل نداشتن گوشی منتشر شده بود.
روز ۲۳ مهر محمدمهدی تندگویان، معاون جوانان وزارت ورزش و جوانان، از کاهش سن خودکشی و همچنین افزایش تعداد آن با «ضریب روبه رشد» خبر داد.
او به خبرگزاری برنا گفته بود که عمده خودکشیها بین سنین ۱۵ تا ۳۵ سال رخ میدهد، اما در سال جاری شاهد خودکشی کودکان زیر ۱۵ سال هم بودیم.
این مقام دولتی از ارائه آمار درباره خودکشی کودکان زیر ۱۵ سال خودداری کرد، اما سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.