دومین شاکی پرونده حمید نوری در روز دهم دادگاه: نوری زندانیان را به اتاق اعدام میبرد
روز دهم دادگاه حميد نوری، معاون دادیار زندان گوهردشت در دهه شصت و متهم به دست داشتن در کشتار زندانیان سیاسی در سال ۶۷، روز پنجشنبه ۱۱ شهریور در استکهلم سوئد برگزار شد.
در این دادگاه نصرالله مرندی، شاکی دوم حمید نوری، گفت که در دهه ۶۰ به اتهام هواداری از سازمان مجاهدین خلق در یک دادگاه حدود شش دقیقهای به ۱۵ سال زندان محکوم شده بود و سالهای ۶۵ تا ۶۷ را در زندان گوهردشت به سر برد.
به گفته مرندی، در زمان اعدام جمعی زندانیان سیاسی در سال ۶۷، حمید نوری که در آن زمان با نام مستعار «حمید عباسی» شناخته میشد و همچنین فردی به نام داود لشكرى مسئول آماده كردن زندانیان برای حضور در هيات مرگ بودند و فردی به نام «ناصریان» از او بازجویی کرد.
بر اساس گزارش زندانیان سیاسی زندان گوهردشت، «ناصریان» همان محمد مقیسه، قاضی دادگاه انقلاب، است و داود لشکری نیز در آن زمان معاون امنیتی این زندان بود.
مرندی گفت که روز ۱۵ مرداد ۶۷ او را به نزد «هیات مرگ»، گروه تصمیمگیر درباره اعدام زندانیان، بردند و پس از چند سوال، ناصریان او را از آن محل بیرون آورد.
به گفته مرندی، در اتاق هیات مرگ پنج نفر شامل ابراهیم رئیسی، حسینعلی نیری، مرتضی اشراقی، مصطفی پورمحمدی و اسماعیل شوشترى حضور داشتند. او گفت در آن زمان رئیسی و پورمحمدى را نمی شناخت ولی مصاحبههای سه نفر دیگر را در روزنامهها خوانده بود و آنها را میشناخت.
مرندی همچنین تاکید کرد که حمید نوری اسامی زندانیان را میخواند و آنان را به حسینیه که محل اعدام بود میبرد.
او در پاسخ به پرسش دادستان که چگونه با داشتن چشمبند ناصریان و نوری را شناخت، گفت که ناصريان را از اوايل دهه شصت میشناخته و او یک عبارت معروف داشت كه مىگفت: «منافق خبيث.»
مرندی همچنین گفت که حمید نورى را نیز از سال ۶۶ می شناخته و «كلى از او کتک خورده و صدایش را خوب میشناسد.»
در این جلسه نیز مانند جلسات پیشین نام تعدادی از زندانیان اعدامشده قرائت شد و مرندی درباره آنان توضیح داد.
در ابتدای این جلسه، حمید نوری از «مشکل چشمپزشكى» خود گفت و با وجود تذکرهای قاضی، این موضوع را چندین بار تکرار کرد. با ادامه اصرارهای او قاضی دستور به توقف پنج دقیقهای دادگاه داد تا او مشکلش را بیرون از صحن دادگاه با وکلایش مطرح کند.
حمید نوری به مشارکت در اعدام چندین هزار زندانی سیاسی در تابستان ۶۷، قتل و انجام جنایت آشکار و نقض حقوق بینالملل متهم شده است.
او در ۱۸ آبان ۹۸ در استکهلم بازداشت شد و اولین مقام قضایی جمهوری اسلامی است که در خارج از ایران به دلیل نقش داشتن در اعدام دستهجمعی زندانیان سیاسی در سال ۶۷ محاکمه می شود.
ابراهیم رئیسی که اکنون مقام ریاست جمهوری را برعهده دارد در آن زمان، به عنوان معاون دادستان تهران، یکی از از اعضای هیات مرگ بود.