روایت کمال جعفری یزدی از بازداشت فعالان سیاسی در مشهد
کمال جعفری یزدی، فعال سیاسی که در دادگاه بدوی به ۱۳ سال حبس محکوم شده است، در گفتوگو با ایران اینترنشنال خبر بازداشت گروهی از فعالان سیاسی در مقابل ساختمان دادگستری مشهد را تایید کرد.
تعدادی از بازداشتشدگان، امضاکنندگان نامه درخواست استعفای علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامیاند و برای حمایت از جعفری یزدی به مقابل ساختمان دادگستری رفته بودند.
جعفری یزدی در فروردینماه با اتهامهایی از جمله «تلاش برای براندازی»، «توهین به رهبری» و «تبلیغ علیه نظام» دادگاهی و به ۱۳ سال حبس محکوم شده بود و روز یکشنبه ۲۰ مردادماه در جلسه دادگاه تجدیدنظر شرکت کرد.
به گفته او، نیروهای امنیتی، گروهی از تجمعکنندگان از جمله محمدنوریزاد، هاشم خواستار، عبدالرسول مرتضوی، غلامحسین بروجردی، حوریه فرجزاده، جواد لعل محمدی، محمدحسین سپهری، فاطمه سپهری، پوران ناظمی و مرتضی قاسمی را بازداشت کردهاند.
امروز بیستم امرداد نود و هشت
در تجمع اعتراضی که در پشتیبانی از دکتر کمال جعفری در مقابل بیدادگاه مشهد برگزار شد.
تا این لحظه آقایان نوریزاد، لعل محمدی، سپهری، بروجردی ، مرتضوی، خواستار و خانمها فرج زاده و ناظمی و سپهری بازداشت شدند .
خبرهای تکمیلی و اسامی دیگر بازداشت شدگان بزودی— Reza mehregan (@Rezamehregan1) 11 August 2019
او به ایران اینترنشنال گفت که افراد بازداشتشده در تجمع مقابل دادگستری مشهد به مکانی نامعلوم منتقل شدهاند.
این فعال سیاسی از قصد خود برای مراجعه به اداره اطلاعات مشهد برای پیگیری وضعیت بازداشت خبر داد و گفت از آنها خواهد خواست یا افراد بازداشت شده را آزاد یا او را هم بازداشت کنند.
محسن سیاح، مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی خبر بازداشت مقابل دادگستری مشهد را تایید کرده است.
او با «عناصر ضدانقلاب» خواندن تجمعکنندگان از بازداشت آنها به دلیل «تحریک افکار عمومی» و «تلاش برای ایجاد ناامنی» پس از سفر به مشهد خبر داد.
سیاح گفت آنها «پس از هماهنگی محفلی و برنامهریزی، در حین تجمع غیرقانونی در مقابل دادگستری دستگیر شدند».
پیشتر، در خردادماه تعدادی از فعالان مدنی و سیاسی در داخل ایران در نامهای خواستار استعفای رهبری جمهوری اسلامی از قدرت و تغییر قانون اساسی کشور شده بودند.
آنها در این نامه خطاب به هموطنان خود، «استبداد سیستماتیک و غیرمسئول» را عامل نابسامانیها و به نتیجه نرسیدن تلاشها برای اصلاح امور ایران دانستند.
پس از رسانهای شدن این نامه، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به اعمال فشار و احضار امضاکنندگان آن پرداختند. در همین زمینه، مهرگان، لعلمحمدی، و سپهری از حمله و تهدید علیه خود خبر دادند.
همچنین نوریزاد نیز در روز ۱۷ تیرماه از احضار خود به دادسرای امنیت اوین در ارتباط با این نامه خبر داده بود.
دوماه پس از این نامه، ۱۴ نفر از کنشگران زن حوزههای فرهنگی و سیاسی نیز با نوشتن نامهای جداگانه خواستار «گذار از جمهوری اسلامی» و «استعفای علی خامنهای» شدهاند. این نامه، با استقبال و اعلام حمایت ۱۴ نفر از فعالان مدنی زن مقیم خارج کشور روبهرو شد.