روحانی: صنعت حمل و نقل در تحریم است
حسن روحانی رییسجمهوری ایران گفت که صنعت حمل و نقل این کشور در شرایط تحریم قرار گرفته و ایران در این زمینه نیازمند یک «کار ویژه» است.
روحانی روز دوشنبه ۱۹ آذر در دیدار با مدیران راه و شهرسازی همچنین بر تفکیک وزارت راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد و گفت این تفکیک در شرایط تحریم ضروری بود اما نمایندگان مجلس به هر دلیلی با این موضوع همراهی نکردند.
او در بیان استدلال دولت برای تفکیک وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت به اهمیت بخش بازرگانی در شرایط تحریم اشاره کرد و گفت ما در این وضعیت نیازمند یک وزارتخانه بازرگانی نیازمند هستیم، اما «صنعت و معدن و تجارت هم در این وزارتخانه وجود دارد و کار پیش نمیرود».
روز یکشنبه هفت مرداد نمایندگان مجلس ایران با فوریت تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت مخالفت کرده و علی لاریجانی رییس مجلس گفته بود: «معلوم است که مجلس شورای اسلامی در این شرایط با تغییر تشکیلات موافق نیست».
کمتر از دو ماه بعد، در روز یکم مهر ماه، عبدالرضا عزیزی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ایران، از رد طرح تفکیک وزارتخانه صنعت، معدن، تجارت در این کمیسیون خبر داد و گفت که نمایندگان معتقدند «مردم مشکلات اقتصادی و معیشتی دارند و اولویت اول ما تفکیک وزارتخانه نیست».
۸۰ درصد پروازها از ۱۰ فرودگاه انجام میشود
روحانی در بخش دیگری از صحبتهای خود به وضعیت فرودگاهها در ایران اشاره کرد و گفت که «برخی از فرودگاهها در ایران «جنبه سیاسی و اجتماعی داشته و خیلی بعد اقتصادی در نظر گرفته نشده است.»
به گفته او، «اگر فرودگاههای ایران را ببینیم ۸۰ درصد از پروازهای از ۱۰ فرودگاه انجام میگیرد، سایر فرودگاهها هم فقط ساخته شدهاند و شاید در هفته یک یا دو پرواز داشته باشند.»
بدون FATF کارها گرانتر تمام میشود
روحانی همچنین خطاب به مخالفان تصویب لوایح مربوط به FATF در مجلس ایران گفت: «اگر میگویید FATF باشد یا نباشد، یک نفر نمی آید بگوید اگر باشد ۲۰ درصد ارزانتر کارها انجام میشود و اگر نباشد ۲۰ درصد گرانتر.»
او تاکید کرد: «آن کسی که شعار میدهد بیاید هزینهاش را پرداخت کند. نمیشود که یک نفر در کشور شعار دهد و آثار شعارش را برای مردم ترجمه نکند.»
دولت روحانی برای آنکه از قرار گرفتن ایران در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی (FATF) جلوگیری کند، به ارائه چهار لایحه «پیوستن به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمانیافته»، «پیوستن به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم»، «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» و «اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم» به مجلس اقدام کرده است.
چند ماه قبل اعلام شد که حسن روحانی در نامهای محرمانه به دبیر شورای نگهبان، تصویب لوایح چهارگانه را «ضروری» توصیف کرده و خواستار «مساعدت» در تصویب آنها شده بود.
گروه ویژه اقدام مالی تا بهمنماه به ایران فرصت داده است تا با تصویب لوایح مورد نظر، از ورودش به فهرست سیاه این گروه جلوگیری شود.