رییس سازمان حفاظت محیط زیست: اتوبوس خبرنگاران ویآیپی بود
عیسی کلانتری، رییس سازمان حفاظت محیط زیست ایران، بار دیگر هرگونه قصور سازمان تحت امر خود در سانحه واژگونی اتوبوس و کشته شدن دو خبرنگار را رد کرد و گفت این اتوبوسی بود که برای مهمانان ویآیپی از آن استفاده میشد.
کلانتری در گفتوگویی که روز یکشنبه ۶ تیرماه در خبرگزاری ایسنا منتشر شد بار دیگر سخنان خبرنگاران مبنی بر نقایص متعدد اتوبوس را رد کرد.
او گفت این اتوبوس هیچ مشکلی نداشت و «چه کار میکردیم؟ خب راننده در سرازیری آمده و ترمزش خالی کرده است و تصادف اتفاقیست که افتاده است.»
اتوبوس جمعی از خبرنگاران که به دعوت ستاد احیای دریاچه ارومیه به آذربایجان غربی سفر کرده بودند روز چهارشنبه در این استان واژگون شد که در پی آن دو خبرنگار کشته و ۲۱ تن دیگر مصدوم شدند.
دو خبرنگاری که در این حادثه کشته شدند مهشاد کریمی، خبرنگار ایسنا، و ریحانه یاسینی، خبرنگار ایرنا، بودند. با این حال این دو خبرگزاری اشارهای به تصمیم خود برای شکایت احتمالی از عوامل این حادثه نکردهاند.
خبرگزاری ایسنا نیز روز شنبه تنها با انتشار اطلاعیهای به برخی گلایهها پرداخت و گفت مسئولان سازمان محیط زیست حتی برای گفتن تسلیت هم تماس نگرفتند.
شماری از خبرنگارانی که در اتوبوس واژگونشده حضور داشتند روز شنبه در دیدار با کلانتری در ارومیه به او اعتراض کرده و گفتند که اتوبوس از ابتدا ترمز نداشت و «میخواستند ما را بکشند».
به گزارش ایسنا، سازمان حفاظت محیط زیست برای ماموریتهای خبرنگاران حوزههای مرتبط با منابع طبیعی و محیط زیست «همواره حداقل امکانات از اتوبوس تا اسکان» را در نظر گرفته است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست نیز تایید کرد که اتوبوس واژگون شده در اجاره یک کارخانه سیمان بود که این کارخانه به ستاد احیای دریاچه ارومیه «کمک» میکند.
او با این حال، تقصیر را بر عهده کسانی گذاشت که معاینه فنی اتوبوس را صادر کرده بودند.کلانتری گفت: «معاینه فنی که دارد یعنی از نظر فنی مشکلی ندارد، اما این اتفاقی است که افتاده است. چه میشود کرد؟»
رییس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین بخشی از تقصیر را متوجه وزارت ارشاد دانست و گفت: «وزارت ارشاد باید بهصورت کلی ضوابط و پروتکلهایی را برای خبرنگاران به عنوان پروتکلی برای اعزام خبرنگاران اعلام کند.»
یک روز بعد از سانحه اتوبوس خبرنگاران، یک اتوبوس حامل سربازمعلمها که از زاهدان عازم پادگان آموزشی سپاه پاسداران در آباده استان فارس بود، نیز به دلیل نقص فنی ترمز دچار سانحه شد که در اثر آن پنج نفر جانباختند و ۳۳ نفر مصدوم و مجروح شدند.
خانوادههای جانباختگان هر دو سانحه و همچنین خبرنگاران سانحه دیده گفتند که تاکنون هیچ مقامی از انها عذرخواهی نکرده و هیچ یکی از مدیران به خاطر این دو سانحه برکنار نشده یا استعفا نداده است.
در این میان، نحوه نشستن کلانتری مقابل خبرنگاران آسیبدیده نیز موجی از انتقادها را برانگیخت، اما او در این زمینه به وبسایت امتداد گفت: «این حرفهای مزخرف را بعضی همکاران شما درمیآورند. نحوه نشستن من مثلا چطور بود؟ نحوه نشستن همیشگی من، همین طور است. چه عذرخواهی؟ برای چه؟ چه اتفاقی افتاده که عذرخواهی کنیم؟»