شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

کلانتری: حق ورود به پرونده فعالان محیط زیستی بازداشتی را نداریم

 

عیسی کلانتری، رییس سازمان حفاظت محیط زیست ایران، بار دیگر درباره فعالان محیط زیستی بازداشتی گفت: «وقتی دستگاه قضایی رسما به ما اعلام کرده که حق ورود به این مسئله را نداریم چه کاری از دست من برمی‌آید؟»

کلانتری روز دوشنبه ۱۱ شهریور در گفت‌وگو با خبرآنلاین، در این زمینه ادامه داد: «رییس قوه [قضاییه] اعلام کرده که قاضی در این رابطه تصمیم می‌گیرد، امیدوارم قاضی بر مبنای واقعیت‌ها تصمیم بگیرد.»

او به اختلاف نظر میان وزارت اطلاعات و قوه قضاییه در پرونده فعالان محیط زیستی اشاره کرد و گفت: «وزیر اطلاعات رسما اعلام کرده است که این افراد وارد هیچ جرمی نشده‌اند اما دستگاه اطلاعاتی موازی می‌گوید این افراد مجرم هستند. من موظفم نظر وزارت اطلاعات را اعلام کنم، چون در قانون اساسی تعریف شده که جاسوس کسی است که وزارت اطلاعات او را به عنوان مجرم شناسایی کند.»

کلانتری همچنین در پاسخ به این که «امنیتی شدن محیط زیست چقدر ما را عقب می‌اندازد؟»، گفت: «بستگی دارد چقدر در چارچوب قانون عمل کنیم، چقدر تهمت بزنیم، چقدر دوست‌دار واقعی محیط زیست باشیم، چقدر کاسب هستیم و ...»

رییس سازمان حفاظت محیط زیست ایران پیشتر نیز در یک نشست خبری در روز ۲۲ مرداد درباره فعالان محیط زیستی بازداشتی گفته بود که « دولت افرادی را مسئول پیگیری این قضیه کرده است [اما] کاری از دست ما برنمی‌آید».

او از خبرنگاران خواسته بود: « پیگیری‌ها انجام شده اما رسانه‌ای نشده است، اگر می‌خواهید به این افراد کمکی کنید به این موضوع دامن نزنید.»

ابراهیم رییسی، رییس قوه قضاییه ایران هم خواستار آن شده که درباره این پرونده اظهارنظر نشود و این پرونده را به «کارشناسان امنیتی و قضات» بسپارند.

کمتر از دو سال پیش، در زمستان سال ۹۶ تعدادی از فعالان محیط زیست ایران به دلایل نامعلوم بازداشت شدند. اما پس از مرگ کاووس سید امامی، یکی از این بازداشتی‌ها در زندان که علت آن «خودکشی» اعلام شد، انتقادها به بازداشت این افراد بالا گرفت.

در حالی که قوه قضائیه اتهام این افراد را «جاسوسی» می‌داند، محمود علوی، وزیر اطلاعات و عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست این اتهام را رد کرده‌اند.

کلانتری در گفت‌وگو با خبرآنلاین از کاوه مدنی معاون سابق خود که به دلیل فشار نهادهای امنیتی استعفا داد و ایران را ترک کرد به عنوان انسانی «بزرگوار، دانشمند، با برنامه و یک فرصت برای کشور» یاد کرد. کلانتری گفت: «مدنی در کارش هیچ مشکلی نداشت و نه دوتابعیتی بود، نه جاسوس».

کاوه مدنی که در دانشگاه امپریال کالج لندن تدریس می‌کرد  به دعوت دولت دوم حسن روحانی برای فعالیت در سازمان محیط زیست به ایران رفت. او در شهریور ۱۳۹۶ به عنوان معاون بین‌الملل، نوآوری و مشارکت فرهنگی - اجتماعی سازمان حفاظت از محیط زیست منصوب شد.

در پی بازداشت گروهی از فعالان محیط زیست ایران در زمستان گذشته، گزارش‌هایی از بازداشت و تحت فشار قرار گرفتن مدنی هم منتشر شد. او در نهایت از مقام خود استعفا کرد و از ایران خارج شد.

کلانتری در مصاحبه خود با خبرآنلاین تاکید کرده «اگر به عقب برگردیم و مراجع ذی‌ربط اجازه بدهند باز هم کاوه مدنی را انتخاب می‌کنم».

 

 

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More