سخنان ضدونقیض مقامهای دولتی ایران درباره احتمال خروج از برجام در صورت تمدید تحریم تسلیحاتی
در حالی که عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، هشدار داده در صورت تمدید تحریم تسلیحاتی ایران «چیزی از برجام باقی نخواهد ماند»، علی ربیعی، سخنگوی دولت میگوید هنوز تصمیمی درباره خروج از برجام گرفته نشده است.
موسوی روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشتماه در نشست خبری با رسانهها اعلام کرد پاسخ ایران به تمدید تحریم تسلیحاتی «مقتضی و قاطع» خواهد بود.
پیشتر، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، در توییتی نوشته بود: «پیکر کمجان برجام با دور زدن قطعنامه ۲۲۳۱ و تداوم غیرقانونی تحریم تسلیحاتی ایران به مرگ ابدی خواهد رفت.»
موسوی با «دقیق و مهم» خواندن حرفهای شمخانی در ادامه افزود: «اگر… منافع ما در این زمینه تامین نشود طبیعی است که ایران در برابر این موضوع واکنش قاطعی نشان میدهد و همانطور که اشاره شده در آن صورت چیزی از برجام باقی نمیماند و آن وقت ایران در ارتباط با این گونه اقدامات تدابیری که اتخاذ کرده است را اجرا میکند.»
با این حال، ربیعی، روز دوشنبه در پاسخ به پرسش یک خبرنگار درباره تصمیم دولت ایران در صورت تحریم مجدد تسلیحاتی، گفت: «درباره نحوه واکنش و گزینههای مختلفی که در اختیار داریم با توجه به روندهایی که داریم تصمیم میگیریم. تصمیمی درباره خروج ایران از برجام در راستای تمدید مجدد تحریمهای تسلیحاتی نداریم.»
پیشتر مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، گفته بود که کشورش اجازه نخواهد داد ایران بعد از پایان تحریمهای تسلیحاتی سلاح خریداری کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در ادامه در ارتباط با تنشهای اخیر میان نیروی دریایی ایران و آمریکا در خلیج فارس و احتمال برقراری تلفن اضطراری میان دو کشور گفت: «ارتباطات رادیویی میان کشتیهای ایران و آمریکا بر اساس مقررات دریانوردی برقرار است، ولی خط تماس اضطراری میان مقامهای سیاسی و نظامی دو کشور برقرار نیست.»
واکنش به حمله وطن امروز به سفیر آلمان
روزنامه وطن امروز در نسخه روز دوشنبهاش با اشاره به تصمیم اخیر دولت آلمان مبنی بر قرار دادن حزبالله لبنان در فهرست سازمانهای تروریستی؛ مایکل کلور بِرشتولد، سفیر آلمان در تهران، را «جاسوس صهیونیستها» خوانده و خواستار برخورد با او شده است.
این روزنامه نوشت سفیر آلمان معاون پیشین رییس سازمان اطلاعات این کشور بوده که رابطه نزدیکی با سازمان اطلاعات اسرائیل، موساد دارد.
موسوی در این زمینه اشاره کرد که در صورت عدم فعالیت سفرا در چارچوب دیپلماتیک و قوانین جمهوری اسلامی وزارت اطلاعات به این موضوع رسیدگی میکند.