سخنگوی قوه قضاییه: سحر خدایاری در بازجوییها به اشتباهش اعتراف کرده بود
چند روز پس از درگذشت سحر خدایاری معروف به «دختر آبی»، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران گفت که او «در بازجوییها به صراحت به اشتباه خود اعتراف کرد و آن را پذیرفت».
سحر خدایاری از هواداران تیم استقلال تهران، پس از آن که به اتهام تلاش برای ورود به ورزشگاه برایش پرونده قضایی تشکیل شد، مقابل دادگاه انقلاب تهران خودسوزی کرد و پس از چند روز درگذشت.
اما اسماعیلی در برنامه تلویزیونی «پوشش ویژه» که جمعه ۲۲ شهریور از شبکه سوم تلویزیون دولتی ایران پخش شد، «ورود به ورزشگاه، درگیر شدن و اهانت به ماموران و مطالب دیگر» را «اشتباه» سحر خدایاری عنوان کرد.
او ادامه داد: «با وجود اینکه [دختر آبی] دارای شخصیت متعادلی نبوده است ولی آنقدر از خودش شخصیت نشان داده که اشتباه خود را بپذیرد.»
سخنگوی قوه قضاییه ایران همچنین به رسانهها و کسانی که از عملکرد دستگاه قضایی ایران در این زمینه انتقاد کردهاند، حمله کرد و گفت: «متاسفانه برخی از رسانهها و افراد دارای مسئولیتهای اجتماعی و سیاسی، برخلاف واقع ادعا کردند که این فرد دارای محکومیت کیفری بوده و این حکم محکومیت، زمینه ساز اقدام مرحومه شده است که به هیج وجه این مطلب صحت ندارد.»
اسماعیلی گفت که منتقدان «بر اساس شایعهسازی و خبرسازی اینگونه ذهن افراد جامعه را مشوش کردند و خوراکی برای بیگانگان و معاندین نظام و انقلاب فراهم آوردند.»
این مقام قضایی ایران از این افراد خواست که مثل دختر آبی «اشتباهات خود را» بپذیرند و «نسبت به جبران آن اقدام» کنند.
پخش این اظهارات سخنگوی قوه قضاییه درباره دختر آبی در حالی است که در روزهای اخیر چند رسانه وابسته به نهادهای حکومتی از جمله صدا و سیما، مصاحبههایی از پدر سحر خدایاری مشهور به دختر آبی منتشر کردند که در آنها حیدرعلی خدایاری گفته که دخترش «مشکل روانی» داشته است.
او گفت: «سحر از نظر روانی مشکل داشت، ما به او دارو و قرص میدادیم، قاچاقی اینکار را میکردیم، می ریختیم در چایی یا آب».
این مصاحبهها پس از آن در رسانههای رسمی جمهوری اسلامی منتشر شد که خبر مرگ سحر خدایاری بر اثر خودسوزی مقابل دادگاه انقلاب تهران، با واکنشهای گسترده در ایران و بازتاب وسیع بینالمللی همراه بود.
در مصاحبه پخش شده از بخش خبری ۲:۳۰، پدر سحر خدایاری، خود را مدافع جمهوری اسلامی معرفی کرد و دلیل خودسوزی فرزندش مقابل دادگاه انقلاب را ناشی از مشکل عصبی عنوان کرد.
همچنین پیشتر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، «برخی از ورزشکاران» را به دلیل واکنشهایشان در قبال خبر مرگ سحرخدایاری، متهم به «بازی در زمین دشمن» کرده و گفته بود که برخی مسئولان و نمایندگان مجلس «دانسته یا ندانسته وارد این سناریو شدهاند.
پیکر سحر خدایاری، دختر آبی، روز دوشنبه هجدهم شهریور، قبل از انتشار خبر درگذشت او، تحت تدابیر امنیتی در بهشت معصومه قم به خاک سپرده شد.
سه روز پس از اعلام خبر درگذشت سحر خدایاری، نیز «مراسم هفتم» او روز پنجشنبه ۲۱ شهریور در مسجد جامع روستای سلم، در شهرستان کیار واقع در ۴۲ کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری برگزار شد.
مهدی طاهری، مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان چهار محال و بختیاری، به عنوان سخنران مراسم هفتم سحر خدایاری، خطاب به کسانی که آنها را «دشمنان و ضد انقلاب» خواند، گفت: «گذشت آنچه در ماجرای ترانه موسوی و ندا آقاسلطان انجام دادید، این دختر خانم ما را اگر هم مفتون کرده باشید، جنس او و جنس خانوادهاش از جنسی نیست که بتوانید بر آن لانهای بسازید و خانهای درست کنید.»