سخنگوی وزارت خارجه ایران: در حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی دست نداشتیم
عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، بار دیگر هرگونه دست داشتن جمهوری اسلامی در حملات اخیر به تاسیسات نفتی عربستان سعودی را رد کرد و اتهامات وارده را «بیربط و بیاساس» خواند.
موسوی در نشست خبری روز دوشنبه ۲۵ شهریور با خبرنگاران گفت «یمنیها» مجتمع پالایشگاهی آرامکو را در استان بقیق و یک مجتمع دیگر این شرکت بزرگ نفتی را در استان خریص «زدهاند» و این موضوع ربطی به ایران ندارد.
شورشیان حوثی یمن مسئولیت این حملهها را پذیرفتند اما مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا ایران را مسئول حمله معرفی کرد.
موسوی در واکنش گفت: «حرفی که در این زمینه مطرح شده است حرفی بیربط و نادرست است.... این حرفها بیاساس و محکوم هستند.»
او همچنین گفت دولت آمریکا به دلیل وابستگی به پول نفت عربستان سعودی، این اتهامات را به ایران وارد کرده است.
موسوی توضیح داد: «ما از این اقدامات تعجب نمیکنیم. کشورهای وابسته همچنان وابستهاند و آنهایی که قرار است آنها را بدوشند این حرفها را میزنند تا به این کشورهای وابسته احساس امنیت بدهند.»
سناتور لیندسی، رئیس کمیسیون قضایی سنای آمریکا، نیز ضمن مقصر دانستن ایران ، خواستار اقدام نظامی علیه تاسیسات نفتی ایران شد.
هشدار درباره گام چهارم
سخنگوی وزارت خارجه ایران همچنین در پاسخ به سوالی پیرامون احتمال برداشت گام چهارم کاهش تعهدات هستهای گفت اگر روال به همین منوال باشد، گام چهارم هم اجرایی خواهد شد.
خواست اصلی ایران از اروپا در حال حاضر این است که فروش نفت این کشور و دریافت پول آن تضمین شود. مقامهای جمهوری اسلامی در ماههای اخیر در واکنش به آنچه برآورده نشدن انتظاراتشان از اقدامهای اروپا در برجام خواندهاند برخی از تعهدات برجامی خود را متوقف کردهاند.
هنوز مشخص نیست که گام چهارم شامل چه مواردی خواهد بود و سخنگوی وزارت امور خارجه ایران هم در نشست هفتگی اخیر خود توضیحی در این باره نداد.
استنا ایپمرو به زودی رفع توقیف میشود
موسوی همچنین از رفع توقیف قریبالوقوع نفتکش بریتانیایی استنا ایمپرو خبر داد و گفت: «مراحل حقوقی و قضایی رسیدگی به تخلفات این کشتی رو به اتمام است و دو سه کار کوچک در این زمینه مانده است که به نظر میرسد که طی روزهای آینده انجام شود».
کمتر از دو ماه پیش، در روز ۲۸ تیر، سپاه پاسداران استنا ایمپرو را بهعلت آنچه «نقض قوانین و مقررات بینالمللی دریایی» خوانده شد، در تنگه هرمز توقیف کرد.
توقیف این نفتکش بریتانیایی، پس از توقیف آدریان دریا۱ از سوی جبلالطارق صورت گرفت.
اتهام شهروند استرالیایی زندانی در ایران، جاسوسی است
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به سوالی پیرامون سه شهروند استرالیایی بازداشت شده در ایران گفت: «اتهام یکی از آنها که سال گذشته بازداشت شده، جاسوسی برای یکی از کشورهای متخاصم» است. او همچنین گفت که از وضعیت دو بازداشتی دیگر اطلاعی ندارد.
شبکه تلویزیونی ایبیسینیوز استرالیا روز شنبه ۲۳ شهریور،هویت این شهروند استرالیایی را کایلی مور-گیلبرت معرفی کرد. این شبکه اعلام کرد «خانم دکتر مور-گیلبرت»، پژوهشگر در امور خاورمیانه در موسسه آسیایی دانشگاه ملبورن، در ایران به ده سال حبس محکوم شده است.
نخستین بار است که مقامهای جمهوری اسلامی درباره اتهام این فرد بازداشت شده اطلاعرسانی میکنند.
ه جز مور-گیلبرت، در موردی کاملا مجزا، یک زوج وبلاگنویس استرالیایی به نامهای مارک فرکین و جولی کینگ از حدود ۱۰ هفته پیش هنگام سفر به ایران بازداشت شدهاند.