شروع کار دادستان جدید تهران با انتقاد از فضای مجازی
علی القاصیمهر دادستان جدید تهران در نخستین روز کاری خود با انتقاد از وضعیت فضای مجازی، گفت: «نباید اجازه دهیم این فضا به پایگاهی برای زیر سوال بردن نظام تبدیل شود.»
القاصیمهر، صبح شنبه ۱۴ اردیبهشت در جلسه تودیع و معارفه دادستان عمومی و انقلاب تهران هشدار داد که «باید از فضای مجازی درست استفاده شود.»
هشدار او نسبت به فضای مجازی همزمان با هشدار مشابهی از سوی محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور است که از دولت خواسته «قبل از اینکه تصمیمها درباره فضای مجازی در قوهقضاییه قطعی شود» این فضا را کنترل کند.
دادستان تازه تهران در جلسه معارفه خود همچنین با اشاره به پروندههای حساس اقتصادی و دارای بعد امنیتی گفت که بعضی احکام صادره در دستگاه قضایی، موجب وارد شدن میلیاردها تومان خسارت به حقوق مردم شده است.
القاصیمهر پیشتر دادستان شیراز و رییس کل دادگستری استان فارس بود.
از جمله پروندههای دوران مسئولیت او در این استان، پرونده مهدی حاجتی، عضور شورای شهر شیراز بود.
حاجتی در این پرونده به اتهام حمایت از بهاییان بازداشت و برای مدتی از شورای شهر تعلیق شد. القاصیمهر پیشتر اظهار کرده بود که در ایران حقوق شهروندی و حقوق بشر «به بهترین وجه ممکن» رعایت میشود.
دادستان پیشین: دوران کاریام درخشان بود
عباس جعفری دولتآبادی، دادستان پیشین تهران، در همین جلسه با اشاره به دوران مسئولیت خود تحت ریاست صادق لاریجانی، گفت: «وقتی من به داستانی تهران آمدم، تهران در دود و آتش میسوخت و هر روز اعتراضات خیابانی و دستگیری داشتیم.» او توضیح داد که به دلیل «قضیه سعید مرتضوی» دید خوبی به دادستانی وجود نداشت و همین باعث ۱۸ ماه سخت در کار او شد.
دولتآبادی همچنین گفت که ظرفیت پیشگیرانه دادستانها در دوره صادق لاریجانی کمتر مورد استفاده قرار گرفت. در این زمینه، او به موضوع گرانیها و ورود دادستان به بحث کنترل قیمت گوشت مرغ اشاره کرد و ادعا کرد این ورود با نقد دولت هم مواجه شد.
دادستان سابق تهران در مورد موضوع مفاسد اقتصادی با اشاره به پرونده بابک زنجانی گفت که این متهم ۳۰ هزار نامه نوشته و تمامی آنها از سوی او خوانده شده است. دولتآبادی از دادستان جدید نیز خواست که این نامهها را مطالعه کند.
او با اشاره به گسترش فعالیتهای امنیتی دادستانی عمومی و انقلاب در دوران خود توضیح داد: «روزی که من به دادستانی آمدم دو سه شعبه فقط مسائل امنیتی را بر عهده داشتند، اما در دوره ۱۰ سال اخیر، دادسرای امنیت فعالیت خوبی را داشت.»
دادستان پیشین تهران در بخش دیگری به موضوع اعتراضات دراویش اشاره کرد و گفت: «در عرض یک روز بازداشتشدگان تعیین تکلیف شدند و ۳۰ قاضی در عرض یک روز عهدهدار موضوع شدند.»
دولتآبادی ضمن «درخشان» خواندن دوران فعالیت خود، پروندههای برادر رییس جمهور، مهدی هاشمی، و پروندههای امنیتی موسسات مالی-اعتباری را از جمله پروندههای مهم زمان مسئولیتش برشمرد.
عباس جعفری دولتآبادی در ۸ شهریور ۱۳۸۸، همزمان با اعتراضات پس از انتخابات ریاستجمهوری، از سوی صادق لاریجانی، رییس سابق قوهقصائیه، به سمت دادستان تهران منصوب شد و در ۹ اردیبهشت سال جاری از سوی سید ابراهیم رییسی از این سمت کنار گذاشته شد.
او در همان ماههای ابتدایی کار خود، حکم بازداشت مشاوران میرحسین موسوی و مهدی کروبی، نامزدهای معرض انتخابات، و همچنین پلمپ دفاتر اعتراض و شکایت نامزدها و تعطیلی چندین وبسایت خبری و رسانههای متعدد را صادر کرد.
در سال ۱۳۹۰، اتحادیه اروپا نام دولتآبادی را در لیست ۳۲ نفر از مقامات ایرانی که به دلیل «نقض گسترده حقوق بشر» از ورود به اروپا منع شدند، قرار داد.