صفهای طولانی مبتلایان کرونا در بیمارستانها؛ نمکی: مسئول آوردن واکسن نیستم
در حالی که وضعیت بیمارستانهای ایران به ویژه بیمارستانهای تهران در پی مراجعه پرشمار مبتلایان کرونا بحرانی شده، سعید نمکی، وزیر بهداشت، بار دیگر با دفاع از کارنامه خود در زمینه مدیریت بحران کرونا اعلام کرد که وزارت بهداشت مسئول واردات واکسن نیست.
نمکی روز سهشنبه ۲۹ تیر در جلسهای در خرمآباد گفت که وزارت بهداشت فقط مسئول «تنظیم ساختار تلقیح و تزریق» است.
او همچنین کارنامه جمهوری اسلامی در مهار کرونا را افتخارآمیز خواند و گفت: «این افتخار بزرگی است که کشوری که باید از دنیا طلب کمک میکرد، امروز از گوشه گوشه دنیا طلب کمک از او میکنند.»
نمکی در ادامه گفت: «نامهای از وزیر بهداشت یک کشوری که در گرداب کروناست دریافت کردم سرتا پا تقاضای کمک بود. در نامه آمده بود به ما بگویید چه کردید که با وجود گستردگی اپیدمی، این گونه کرونا را مدیریت کردید.»
وزیر بهداشت به جزئیات درخواستهایی که میگوید از جمهوری اسلامی شده، اشاره نکرد، اما در روزها و هفتههای اخیر گزارشهایی از سفر مردم ایران به کشورهای همسایه از جمله ارمنستان و پاکستان برای انجام واکسیناسیون کرونا و همچنین درمان ابتلا به کرونا منتشر شده است.
این سخنان در حالی است که وزارت بهداشت اعلام کرد در شبانهروز گذشته ٢٧ هزار و ۴۴۴ نفر به کرونا مبتلا شدند که این عدد، بالاترین رکورد رسمی شناسایی مبتلایان از ابتدای شیوع این بیماری است.
وضعیت حاد بیمارستانها
حسین کرمانپور، پزشک اورژانس و مدیر روابط عمومی نظام پزشکی روز سهشنبه هشدار داد که «در حال حاضر بیمارستانها پر، نگرانکننده و خستهکننده» شدهاند.
او به ایسنا گفت: «روزانه دهها تماس داریم که دنبال تخت برای بستری بیمارند و حتی گاهی کف اورژانس هم پتو پهن میکنند که بیمار نرود.»
این مقام نظام پزشکی از وجود «صفهای طویل» در بیمارستانهای تهران خبر داد و گفت: «در شهرستانها هم به نظر نمیرسد که بهتر از اینجا باشد. شدیدا تخت کم است و بیشتر هم جوانان گرفتار میشوند. بدتر از همه اینکه گاهی یک فامیل باهم میآیند.»
همچنین گروهی از پرسنل بیمارستان امام خمینی تهران وضعیت این بیمارستان را به دلیل ورود بیش از ظرفیت مبتلایان کرونا «نگرانکننده» توصیف کردند. به گفته آنان، برخی بیماران در راهروهای اورژانس معطلاند و علاوه بر فشار زیاد موجود بر کادر درمان، درگیریهایی نیز میان بیماران به وجود آمده است.
یکی از مخاطبان ایران اینترنشنال نیز ویدیویی از مرکز سلامت سمرقندی در تهران ارسال کرد و گفت مدتی است که آزمایش کرونای رایگان برای زیر ۶۰ سال متوقف شده و شهروندان باید برای تستهای آزاد در مراکز خصوصی حدود ۳۷۰ هزار تومان پول پرداخت کنند.
درخواست برای قرنطینه شهرها و ممنوعیت برگزاری مراسم مذهبی
علیرضا ناجی، رییس مرکز ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی بهشتی در تهران گفت خیز پنجم کرونا به دلیل گونه دلتا «بسیار سهمگینتر» از پیکهای قبلی است.
او روز سهشنبه در گفتوگو با ایسنا از مقامهای حکومت خواست «سکون جمعیت و قرنطینهسازی شهرها را به صورت بسیار جدی برقرار کنند و فقط به اعمال جریمه بسنده نکنند.»
به گفته این استاد دانشگاه، با توجه به شناسایی روزانه بیش از ۲۰ هزار مورد مثبت جدید ابتلا به کرونا، «آرام آرام باید در طول دو هفته آینده منتظر آمار بیشتر مبتلایان و به دنبال آن افزایش موارد مرگ و میر باشیم.»
علی ربیعی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی روز دوشنبه از تعطیلی شش روزه استانهای تهران و البرز خبر داد که از روز سهشنبه آغاز شد.
با این حال، علیرضا زالی، فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران، وضعیت کرونا در پایتخت را «بغرنج و پیچیده» توصیف کرد و گفت برگزاری هرگونه تجمع در روز «عرفه»، مراسم آیینی و فرهنگی و غیرفرهنگی ممنوع است.
با وجود نگرانیها از تشدید شیوع گونه دلتای ویروس کرونا، ستاد ملی کرونا با صدور اطلاعیهای برگزاری مراسم مذهبی عید قربان، غدیر و روز عرفه در شهرهای قرمز را با سقف «۷۰ نفر» برای یک ساعت آزاد اعلام کرد.
در حال حاضر ۱۶۹ شهر کشور در وضعیت قرمز شیوع کرونا، ۱۶۶ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۱۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند، و آخرین آمار رسمی روزانه قربانیان کرونا، که کمتر از آمار واقعی مرگ بر اثر این ویروس است، به ۲۵۰ نفر افزایش یافته است.