فرنگیس مظلوم، مادر سهیل عربی زندانی عقیدتی، بازداشت شد
ماموران امنیتی «فرنگیس مظلوم» مادر سهیل عربی، زندانی عقیدتی محبوس در زندان رجائی شهر کرج، را بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل کردند.
این بازداشت روز دوشنبه و پس از آن انجام شد که هفت مامور مرد به همراه یک مامور زن به منزل خانم مظلوم مراجعه کرده و او را در آنجا بازداشت کردند.
بازداشت مظلوم در ردیف «بازداشت خانوادگی و بازداشت اعضای خانواده زندانیان سیاسی و عقیدتی» قرار میگیرد که در جمهوری اسلامی ایران دارای سوابق بسیار و یکی از روشهای مورد استفاده دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی به شمار می رود.
یک منبع نزدیک به خانواده مظلوم گفت: «یک مامور زن به همراه ۷ مامور مرد حدود ساعت ۲ ظهر دوشنبه ۳۱ تیرماه به منزل خواهر خانم مظلوم مراجعه کرده» و درحالی او را بازداشت کردند که در ابتدا گفتند او را تا ساعاتی بعد باز میگردانند اما وقتی متوجه شدند مظلوم به دلیل جراحی قلبی که پیشتر انجام داده و مشکل مفاصل از داروهای خاص استفاده میکند از او خواستند داروهای خود را نیز همراه داشته باشد.»
دادخواهی و نگرانی مادر یک زندانی عقیدتی
مظلوم چند هفته پیش با انتشار ویدیویی اعلام کرد که فرزندش، سهیل عربی، را چند بار از زندان رجائی شهر به قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران منتقل کرده و در آنجا ضمن بازجویی به خاطر نگارش یک نامه درباره شرایط بد این زندان و تدریس زبان انگلیسی و فرانسه در زندان، به شدت این زندانی عقیدتی را شکنجه کرده و بینیاش را شکستهاند.
او در این ویدیو گفت: «جان فرزندم درخطر است. هفته پیش سهیل را به قرارگاه ثارالله سپاه منتقل کردند بعنوان بازجویی، مگرنه اینکه حکمش تایید شده، پس بازجویی برای چه بود. درآنجا سهیل از سوی بازجوی سپاه به نام موسی موسوی مورد ضرب وجرح قرارگرفت و به جرم تدریس زبان فرانسه و انگلیسی [در زندان] مورد تمسخر واقع شد. به سهیل گفت با این کار مردم را به کفر تشویق میکنی. آیا سواد آموختن به زندانیان جرم است. آیا سزای این کار مشت زدن به بینی شکسته و با پوتین زدن به بیضههای سهیل است، به طوری که یکی از بیضههای سهیل له شده و نیاز فوری به عمل جراحی و بستری شدن در بیمارستان است.»
مادر سهیل عربی در این ویدیو با طرح این سئوال و نگرانی خود که مقامهای قضایی و مسئولان زندان «چرا باید مانع بستری شدن سهیل باشند»، هشدار داد که «میخواهند سهیل را نیز از بین ببرند.»
سهیل عربی: زندانی عقیدتی به خاطر اظهار نظر فیسبوکی
سهیل عربی در ۱۶ آبان۱۳۹۲ به خاطر انتشار مطالبی در صفحه فیسبوک خود از سوی ماموران قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران بازداشت شد و شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران او به دلیل نوشتههایش در فیسبوک به اتهام سبالنبی،توهین به پیامبر اسلام، به اعدام محکوم کرد و همین حکم با افزوده شدن «افساد فیالارض» از سوی شعبه ۳۶ دیوان عالی کشور تایید شد.
این در حالی است که به گفته وکلا و نزدیکان عربی، «او دو صفحه فیسبوک داشت و در چد صفحه فیسبوکی دیگر که از سوی دیگران اداره می شد مطالبی منتشر می کرد. دادگاه او را به خاطر صفحه شخصی خودش و صفحه «نسلی که دیگر نمی خواهد نسل سوخته باشد» که در آن به نقد وضعیت اجتماعی و سیاسی می پرداخت که به «سه سال حبس، شلاق و جریمه نقدی» محکوم کرد اما «اتهام سبالنبی به دلیل نوشته هایی در صفحات فیسبوک به او وارد شده بود که چند ادمین داشته است و نوشتههایی که به او نسبت داده شده را اصلا او ننوشته بود.»
با اعتراض وکلا و خانواده عربی در نهایت درخواست اعاده دادرسی او از سوی دیوان عالی کشور پذیرفته شد و شعبه ۳۴ دیوان عالی حکم اعدام سهیل عربی را لغو کرد و پرونده او را برای رسیدگی مجدد به یکی از دادگاههای بدوی فرستاد و دادگاه در رسیدگی مجدد اتهام «سب النبی» را حذف کرد و سهیل عربی را به اتهام انتشار دیگر نوشتههایش به هفت سال و نیم زندان و «دو سال تحقیقات مذهبی برای اثبات پشیمانی» و «دو سال ممنوع الخروجی پس از آزادی» محکوم کرد.
عربی در تمام این مدت در زندانهای مختلف زندانی بوده در هفتههای گذشته نیز در اعتراض به وضعیت زندان رجایی شهر دست به اعتصاب غذا زد.