شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

قطعی‌شدن کناره‌گیری شهردار تهران

 

با رای مخالف نمایندگان مجلس به استفساریه‌ای درباره مستثنی‌شدن شهردار تهران از شمول قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان، یک عضو شورای شهر تهران، خبر داد که روند انتخاب شهردار جدید، از هفته آینده آغاز می‌شود.

مجید فراهانی، رییس کمیته بودجه شورای شهر تهران، روز چهارشنبه دوم آبان‌ماه، به خبرگزاری ایسنا گفت که با توجه به مخالفت مجلس با استفساریه، شهردار تهران از ۲۴ آبان‌ماه در زمره بازنشستگان محسوب می‌شود و باید از سمت خود کنار رود. به گفته فراهانی، اعضای شورای شهر از افشانی خواسته‌اند تا روز ۲۴ آبان در سمت خود باقی بماند، چراکه «فرآیند انتخاب شهردار زمان‌بر و طولانی است» و با باقی‌ماندن افشانی در سمت خود، اعضای شورای شهر مجبور به «انتخاب سرپرست شهرداری» نشوند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی، صبح روز چهارشنبه با یک‌فوریت طرح استفساریه تبصره یک قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان برای مستثنی‌کردن شهردار تهران مخالفت کردند. این طرح با امضای ۱۳۷ نماینده مجلس به صحن علنی آمده بود. موافقان به‌دنبال آن بودند که شهردار تهران چون وزیران و معاونان آن‌ها، از شمول قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان مستثنی شود.

ارائه فوریت این طرح با انتقادهایی مواجه شده بود و برخی رسانه‌ها نوشته بودند تعدادی از نمایندگان تهران «شبانه» به دفتر شهردار رفته‌ و از آنجا با نمایندگان مختلفی تماس گرفته‌اند تا این استفساریه را امضا کنند.

با این حال، مجلس شورای اسلامی با این طرح مخالفت کرد و به این ترتیب، شهردار تهران نمی‌تواند پس از ۲۴ آبان‌ماه سال جاری در سمت خود باقی بماند.

محمدعلی افشانی که اردیبهشت ماه سال جاری به‌عنوان شهردار تهران انتخاب شده بود، دومین شهرداری است که در دوره فعالیت شورای جدید شهر تهران به این سمت منصوب و درنهایت مجبور به کناره‌گیری می‌شود. پیش از او محمدعلی نجفی شهردار تهران بود که درنهایت از این سمت، استعفا کرد. دلیل استعفای او ازسوی برخی، بیماری عنوان شده بود، مساله‌ای که البته با تردیدهایی ازسوی ناظران سیاسی مواجه شده است.

مجید فراهانی گفته است که با توجه به زمان‌بر بودن روند پیشین انتخاب شهردار تهران در شورای شهر و نیاز به استعلام و تاییدیه از وزارت کشور برای آغاز به فعالیت او، «به این نتیجه رسیدیم که فرآیند انتخاب شهردار فشرده‌تر باشد».

هنوز مشخص نیست که چه فردی عهده‌دار سمت شهردار تهران شود، اما پیش از این، از گزینه‌هایی چون محسن هاشمی (رییس فعلی شورای‌شهر تهران) و عباس آخوندی (وزیر پیشین راه و شهرسازی) نام برده شده بود. برخی گروه‌های اصلاح‌طلب با خروج محسن هاشمی از شورای شهر تهران و حضور او در شهرداری مخالف‌اند، چراکه درصورت خروج محسن هاشمی از شورای شهر تهران، یک اصول‌گرا وارد شورای شهر خواهد شد.

دیگر گزینه‌هایی که نامشان مطرح شده، علی‌اصغر مونسان، رییس سازمان میراث فرهنگی و پیروز حناچی، معاون شهرسازی شهردار فعلی است.

 

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More