موج جدید مسمومیت الکلی در ایران
موج جدیدی از مسمومیت با نوشیدنیهای الکلی در شهرهای ایران آغاز شده است. مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان خبر داد که از روز جمعه (۲۷ مهر ماه) تاکنون ۴۰ نفر به دلیل مسمومیت الکلی به پزشک مراجعه کردهاند.
فاطمه نوروزی به ایسنا گفت از میان این ۴۰ نفر «یک نفر فوت شده، دو نفر بدحال است و ۱۹ تن نیز دیالیز شدهاند».
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفته است که مراکز درمانی «اسامی مسموم شدگان الکلی را به پلیس و مراجع قضایی گزارش نمیکنند و این افراد بدون ترس و در سریعترین زمان ممکن به بیمارستان مراجعه کنند».
در ایران تولید، نگهداری و مصرف مشروبات الکلی جز برای برخی اقلیتهای دینی ممنوع است و افرادی که از این کار سرباز بزنند، ممکن است با مجازاتهایی نظیر زندان یا شلاق مواجه شوند. بر اساس قانون مجازات اسلامی، پس از دو بار حد (۸۰ ضربه شلاق)، تکرار مصرف نوشیدنیهای الکلی به اعدام منجر میشود.
همزمان حمید درفشی، رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز هم گفت موجهای اول و دوم مسمومیت الکلی در این استان «سبب مسمومیت ۳۷۵ نفر در استان البرز شد که ۳۷ نفر آنان زنان بودند». به گفته درفشی از این افراد «پنج نفر به طور کامل بینایی خود را از دست دادند، ۵۷ نفر نیز دچار کم بینایی شدند و تعدادی از مصرف کنندگان الکل این استان نیز دچار نارسایی کلیوی شدهاند».
موج اول مسمومیت الکلی اواخر شهریور ماه در ایران رخ داد. آن زمان پیرحسین کولیوند، سرپرست اورژانس کشور، گفته بود ۲۹۰ نفر در ۴ استان مختلف کشور، درپی مسمومیت ناشیاز مصرف الکل به مراکز درمانی مراجعه کردهاند که در این میان ۲۴ تن فوت کرده و ۳ نفر هم دچار مرگ مغزی شدهاند. آن زمان اعلام شده بود که ۱۶ نفر در استان هرمزگان، ۴ نفر در استان البرز و ۴نفر در استان خراسانشمالی جان خود را از دست دادهاند و ۳ نفر هم در استان کهگیلویهوبویراحمد دچار مرگ مغزی شدهاند.
این آمار اما با گذشت زمان افزایش پیدا کرد. برای نمونه تنها در استان هرمزگان ۲۲ تن جان خود را از دست دادند. براساس آمار اعلام شده در استان البرز هم ۲۸ نفر به دلیل مسمومیت الکلی کشته شدند.
علاوهبر تولید دستساز، بخش عمدهای از مصرف مشروبات الکلی ایران بهشکل قاچاق وارد کشور میشود. گرچه هیچ آمار رسمی از میزان مصرف و تعداد افراد مصرفکننده الکل در ایران وجود ندارد، اما چند سال پیش، علیاکبر سیاری، معاون وزیر بهداشت، از مصرف سالانه ۴۲۰میلیون لیتر الکل در ایران خبر داده بود، آماری که البته از سوی وزارت بهداشت تکذیب شد.