نگرانی حکومت از وقوع اعتراضهای تازه؛ جو امنیتی در برخی شهرهای ایران
گزارشهای متعدد از اعمال جو امنیتی در برخی نقاط تهران و تعداد دیگری از شهرهای ایران حکایت دارد.
عکسها و ویدیوهای منتشر شده در رسانههای اجتماعی و چندین ویدیو که به دست ایران اینترنشنال رسیده است هم نشان میدهند روز پنجشنبه ۲۶ تیرماه گروهی از نیروهای امنیتی در محدوده چهارراه ولیعصر تهران مستقر شدهاند.
در روزهای اخیر، دو فراخوان متفاوت برای برگزاری تجمعهای خیابانی در شهرهای مختلف ایران در فضای مجازی منتشر شده بود.
یکی از فراخوانها برای اعتراض به قرارداد ایران و چین بود که مخالفانش آن را قراردادی «ننگین و استعماری» میدانند. هدف فراخوان دیگر اعتراض به حکم اعدام برای سه نفر از معترضان آبان ماه اعلام شده بود.
بزرگترین تظاهرات مجازی علیه جمهوری اسلامی
گروه وسیعی از کاربران توییتر روز سهشنبه طوفان توییتری کمسابقهای را با هشتگ اعدام نکنید به راه انداختند که به ترند اول توییتر فارسی تبدیل شد و در میان ترندهای جهانی هم قرار گرفت.
برخی کاربران، این طوفان توییتری را بزرگترین تظاهرات مجازی علیه جمهوری اسلامی توصیف کردند.
در همین حال، تعداد قابلتوجهی از کاربران توییتر روز پنجشنبه از دریافت پیامکی جعلی مبنی بر تهدید به تعقیب قضایی به اتهام «اخلال در امنیتملی» خبر دادند.
در انتهای این پیام عنوان «وزارت دادگستری تهران بزرگ» نوشته شده است. برخی کاربران میگویند این پیام جعلی برای ارعاب افراد است.
اتهامهایی که در پرونده وجود ندارد
غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه روز سهشنبه خبر داده بود که دیوان عالی کشور حکم اعدام امیرحسین مرادی، محمد رجبی و سعید تمجیدی، سه نفر از معترضان اعتراضهای آبان ۹۸ را تایید کرده است.
او گفته بود این افراد «در یک صحنه سرقت مسلحانه» دستگیر شدند و «به دنبال ربودن اموال یک خانم بودند».
اسماعیلی اضافه کرده بود: «بعد از دستگیری در گوشی موبایل این افراد صحنه هایی که بانک، اماکن عمومی و اتوبوس ها را آتش میزنند مشخص شد.»
بابک پاکنیا، وکیل امیرحسین مرادی، روز پنجشنبه در توییتی نوشت: «هیچ اتهامی ناظر بر قتل، تجاوز، سرقت با اسلحه گرم و بمبگذاری در پرونده وجود ندارد.» او افزود: «فیلم منتشره در فضای مجازی که از فروشگاهی سرقت میشود اصلا ربطی به پرونده موکلین ما ندارد.»
حمایت چهرههای سرشناس و مقامهای سیاسی از کارزار اعدام نکنید
واکنشهای مقامهای بینالمللی و چهرههای سرشناس سیاسی به کارزار «اعدام نکنید» همچنان ادامه دارد.
شهبانو فرح پهلوی روز پنجشنبه با انتشار بیانیهای نوشت: «باید بدانید حکـم ناحقی که صادر میکنید بر خشم و انزجار و حس انتقام این ملت نجیب و صبور میافزاید. این دایره شوم را باید گسست تا شاید روزی نه چندان دور بخشش آیندگان شامل حال بیدادگران امروز بشود.»
در میان مقامهای سیاسی هم بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل، توییتی را در حساب کاربری فارسی خود منتشر کرد و نوشت: «سه جوان ایرانی محکوم به اعدام شدهاند. تنها جرم آنها این است: خواست آنها برای زندگی بهتر و كرامت. مردم ایران شایسته بهتر از این هستند.»
پیشتر، دونالد ترامپ رییسجمهوری آمریکا روز چهارشنبه با انتشار توییتی به زبان فارسی از کارزار اعدام نکنید حمایت کرده بود. وزرای خارجه دانمارک و سوئد و برخی نمایندگان ایرانیتبار در پارلمانهای بلژیک، کانادا و سوئد هم به جمع معترضان به این حکم پیوستند.
برخی از چهرههای فرهنگی و هنری ایران هم در حمایت از لغو حکم اعدام سه معترض آبان ماه با انتشار پستهایی در رسانههای اجتماعی نسبت به اجرای این احکام ابراز نگرانی کرده بودند.
پوری بنایی، بهنام تشکر، فاطمه معتمدآریا، رضا کیانیان، بهناز جعفری و رخشان بنیاعتماد گروهی از جمله این هنرمندان بودند