هشدار درباره تشدید اختلال روانی؛ مشکلات روحی در بیش از ۵۰ درصد بیماران ترخیصی کرونا
همزمان با افزایش هشدارها درباره پیامدهای روحی و روانی بیماری کرونا حمید سوری، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: بیش از ۵۰ درصد بیماران ترخیصشده از مشکلات روحی و روانی رنج میبرند.
سوری روز دوشنبه اول اردیبهشتماه در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا ضمن اشاره به نتایج یک مطالعه در تهران گفت: «علاوه بر وجود مشکلات سلامت روان در بیماران کرونایی، این موضوع در بین کادر بهداشتی و درمانی هم شایع است.»
این استاد دانشگاه اضافه کرد که بیش از ۵۰ درصد بیماران ترخیصشده کرونایی از بیمارستان به «درجات و انواعی از مشکلات روحی و روانی» رنج میبرند.
روز شنبه محمد حاتمی، رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، درباره رشد اختلالات دوران پسا کرونا نسبت به پیش از آن هشدار داده بود. او در همین زمینه به خشم، پرخاشگری، افسردگی، غمزدگی و اختلالات سوگ اشاره کرده بود.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه گفتوگوی دوشنبه انجام مراقبتهای سلامت روان برای این افراد «به صورت فوری» را لازم دانست.
سوری اشاره کرد که خانواده بیماران باید بدانند که فرد مبتلا تا چند هفته دچار اختلالاتی مانند اضطراب، افسردگی، خستگی، بیحالی و بیانگیزگی در کارهای روزمره میشود.
روز یکشنبه ایراناینترنشنال نتایج مطالعهای داخلی در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی را منتشر کرد که نشان میداد بیش از ۷۷ درصد کارکنان درمان به دلیل فشارهای روانی در این زمینه به رها کردن کار خود فکر میکنند.
این مطالعه که در قالب پرسشنامه از کارکنان بخش درمان صورت گرفت نشان داد علاوه بر تنش افزایش حجم کار، درصد بالایی از پرستاران و اعضای کادر درمانی به دلیل کمبود امکانات و تجهیزاتی از جمله ماسک و لباس محافظتی و همچنین عدم حمایت وزارت بهداشت طی بحران کرونا تنش با همکاران را تجربه کرده و همچنین به احتمال ناقل بودن خود فکر میکنند.
از سوی دیگر، دو مقام سازمان بهزیستی اخیرا هشدار داده بودند که در مدت اخیر میزان خشونتهای ثبتشده در کشور رشد قطعی نشان داده و اختلاف بین زوجین نیز سهبرابر افزایش پیدا کرده است.
هفته گذشته، رسانههای ایران از ثبت دو خودکشی شامل یک مادر و پسر یک خانواده به دلیل فوت پدر در اثر کرونا خبر داده بودند.
پیش از شیوع بیماری کرونا و آغاز بحران در کشور سعید نمکی، وزیر بهداشت، در دیماه گفته بود: «متاسفانه یکی از عرصههایی که به شدت دچار مشکلیم و من به عنوان وزیر بهداشت، اعلان خطر میکنم، بخش بهداشت روان جامعه است.»
مقامهای ایران هنوز اعلام نکردهاند چه برنامه و سیاستهایی برای درمان اختلالات و مشکلات روحی و روانی شهروندان در دوران پس از کرونا نظر گرفتهاند.