هلال احمر ایران: از طریق صلیب سرخ آلمان به سیلزدگان کمک نقدی کنید
جمعیت هلال احمر ایران اعلام کرد که ایرانیان خارج از کشور و شهروندان سایر کشورها میتوانند کمکهای نقدی خودشان را از طریق صلیب سرخ آلمان برای سیلزدگان ارسال کنند.
بر اساس اطلاعیه این نهاد، پس از تجمیع این کمکها هلال احمر ایران و صلیب سرخ آلمان راههای هزینهکرد این مبلغ را برای سیلزدگان بررسی و اقدامات لازم را انجام میدهند.
در همین حال، سفارت آلمان در ایران هم اعلام کرده که ۳۰۰ هزار یورو برای تامین قایقهای نجات، البسه و تجهیزات مخصوص ناجیان در آب در اختیار صلیب سرخ آلمان قرار میدهد.
جمعیت هلال احمر ایران همچنین خبر داده که «راه ارتباط مالی» این نهاد برای دریافت کمکهای نقدی در خارج از کشور به دلیل تحریمهای آمریکا، فورا بسته شده است.
این حساب برای دریافت کمکهای مالی ایرانیان خارج از کشور به سیلزدگان ایجاد شده بود.
این نهاد تاکید کرده که تاکنون «هیچ کمک نقدی خارجی» انجام نشده و «کمکهای نقدی به دلیل تحریمهای آمریکا ممکن نیست».
هلال احمر ایران همچنین با انتقاد از دولت آمریکا، گفت «امکان خرید بالگرد از طرق عادی امکانپذیر نیست» و «به روزرسانی ظرفیت لجستیکی و به خصوص امداد هوایی» دشوار شده است.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، نیز روز یکشنبه در مصاحبهای با پایگاه خبری العهد لبنان، آمریکا را «مسئول نتایج مخرب سیلهای اخیر ایران» دانست. او گفت آمریکا با بستن حسابهای هلالاحمر، «از رسیدن کمکهای خارجی ممانعت کرد».
جمعیت هلال احمر در فهرست تحریمهای آمریکا قرار ندارد، ولی مقامهای حکومت ایران میگویند حسابهای بانکی این جمعیت مشمول تحریمها شده است.
این موضوع در هفته گذشته، به یک جنگ لفظی دامنهدار بین مسئولان ایران و آمریکا تبدیل شد.
سیزدهم فروردین، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، گفته بود حکومت جمهوری اسلامی «مسئول خسارات» سیل است. یک روز بعد اما حسن روحانی، ریيس جمهوری ایران، گفت «دشمنان روسیاه»، حسابهای هلال احمر را بستهاند.
در همین حال، صلیب سرخ جهانی ادعاهای ایران درباره تاثیر تحریمها بر روند کمکرسانی این سازمان به هلال احمر ایران را رد کرد. ایگنیشس ایولف یورک، مسئول روابط عمومی صلیب سرخ جهانی، به رادیو فردا گفت: «اگر هلال احمر ایران درخواست کمک کند، صلیب سرخ جهانی در حال حاضر محدودیتی برای این کار ندارد.»
بحث کمکهای خارجی در حالی به یک سوژه پرحاشیه در دیپلماسی ایران تبدیل شده است که ۱۲فروردین، اسحاق جهانگیری، معاون اول ریيس جمهوری ایران، درباره دریافت کمکهای خارجی گفته بود: «کشوری که این همه ثروت دارد دستش را برای کمک دراز نمی کند.»
با این حال، به تدریج و با توجه بیشتر رسانهها و شبکههای اجتماعی به کمکهای خارجی به سیلزدگان، جمهوری اسلامی کوشیده است از این موضوع به عنوان یک تبلیغات ضد آمریکایی در دیپلماسی عمومی خود بهره ببرد.
تاکنون کشورهای ترکیه، کویت، سوئیس، روسیه، ارمنستان و آلمان به سیلزدگان کمک کردهاند. اتحادیه اروپا نیز ۱/۲ میلیون یورو برای کمک اختصاص داده است. در کشورهای انگلستان، سوریه، پاکستان و عراق هم برخی گروههای مذهبی و شبهنظامی اقدام به جمعآوری کمکهای مردمی کردهاند.