واعظی: در ماجرای سفر بشار اسد مقصر نبودیم
محمود واعظی، ریيس دفتر حسن روحانی گفت این دفتر در ماجرای سفر بشار اسد به تهران، نه مقصر است و نه اطلاعی داشته است.
هفتم اسفندماه امسال، بشار اسد در سفرش به تهران با آیتالله خامنهای و حسن روحانی دیدار کرد و در هیچکدام از این دیدارها محمدجواد ظریف حضور نداشت.
اندکی پس از انتشار خبر و عکسهای این دیدار، وزیر امور خارجه ایران استعفا کرد. پس از استعفای ظریف، قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه گفت: «برخی ناهماهنگیها در نهاد ریاست جمهوری» علت اصلی غیبت ظریف در این دیدار بوده است.
وی تاکید کرد که این اتفاق یک «سهلانگاری اداری» بوده و «هیچگونه تعمدی» در این کار نبوده است.
اسماعیل قاآنی، جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه نیز ۱۵ اسفند امسال گفته بود که بر اثر یک غفلت از ظریف دعوت نشده و این مسائل به خود دولت باز میگردد.
این اظهارنظرها در واقع در مسیر تقلیل استعفای ظریف به یک موضوع اداری و تکذیب اختلاف نظر بین نیروی قدس سپاه و وزارت خارجه ایران بیان میشد. با این حال، گزارشهای متعددی درباره نقش محمود واعظی برای به حاشیهبردن محمدجواد ظریف در دستگاه دیپلماسی ایران نیز منتشر شد.
با این حال، در روزهای گذشته، ظریف و محمود واعظی این اخبار را تکذیب کردهاند و گفتهاند روابط دوستانه و محکمی با یکدیگر دارند.
واعظی امروز گفت: «من زمانی که آقای اسد وارد حیاط ریاست جمهوری شدند از موضوع مطلع شدم» و برای سفر بشار اسد به دلیل مسائل امنیتی، به صورت «لحظهای» تصمیمگیری شده است.
ریيس دفتر حسن روحانی، ۱۸ اسفند نیز به روزنامه ایران گفته بود: « اینکه آن روز چه اتفاقی افتاد که در نهایت به استعفای دکتر ظریف منجر شد از آن مسائلی است که با گذشت زمان روشن میشود.»
محمدجواد ظریف نیز ۱۹ اسفند در گفتگو با شبکه الفرات، گفت که استعفای او «اصلا ربطی» به سفر بشار اسد نداشت و هدف از اقدام به استعفا «حفظ شأن وزارت امور خارجه» بوده است.
وزیر امورخارجه ایران تاکنون جزییاتی از مسائلی که منجر به عدم «حفظ شان وزارت امورخارجه» شده، نگفته است ولی بخش عمده تحلیلها در این زمینه به دخالت نهادهای موازی به ویژه نیروی قدس سپاه در دیپلماسی ایران باز میگردد.
برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در ایران نیز ۲۵ اسفند امسال با اشاره به برخی تحولات سیاسی در ایران گفت که به نظر او وزیر خارجه واقعی ایران قاسم سلیمانی است.