ظریف ادامه مذاکرات احیای برجام را به دولت رئیسی سپرد
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران با شرح جزئیاتی از مذاکرات وین درباره احیای برجام ابراز امیدواری کرد «آنچه تاکنون امکان تحقق آن فراهم شده» در دولت ابراهیم رئیسی «تکمیل شود».
ظریف در بیست و دومین و آخرین گزارش خود به عنوان وزیر خارجه به کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره روند اجرای برجام، توضیحاتی درباره تحولات مذاکرات وین درباره برجام نیز ارائه کرده است.
او در این باره نوشت: «بر اساس چهارچوبی که تاکنون در مذاکرات وین به دست آمده است، در صورت حصول توافق و بازگشت آمریکا به برجام، کلیه تحریمهایی که وفق برجام رفع شده بودند، مجددا رفع خواهند شد. علاوه بر این، کلیه تحریمهای ترامپ که در صورت استمرار عضویت آمریکا در برجام، نمیتوانستند وضع شوند نیز رفع خواهند شد.»
ظریف تحریمها علیه دفتر رهبر جمهوری اسلامی را یکی از این موارد ذکر کرده است.
همچنین به گفته وزیر خارجه ایران، در صورت بازگشت آمریکا به برجام، جمهوری اسلامی نیز تعهدات هستهای خود از جمله «اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی و نظارت حسابشده بر تعهدات برجامی»، «غنیسازی اورانیوم در سطح حداکثر ۳/۶۷ درصد» و «استفاده از حداکثر ۶۱۰۴ دستگاه سانتریفیوژ آیآر۱» را اجرا خواهد کرد.
ظریف با اشاره به این که «ممکن است ضرر همه طرف ها یکسان نباشد»، تاکید کرد: «به همین دلیل رسیدن به توافق نیازمند شهامت، ایثار و آمادگی برای هزینه از آبرو و رجحان بخشیدن منافع ملی به مصالح شخصی است.»
بر اساس قانون «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» که پس از توافق وین در مجلس ایران به تصویب رسید، وزیر امور خارجه ایران موظف است روند اجرای توافقنامه را هر سه ماه یک بار به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گزارش دهد.