واکنشها به حادثه مرگبار واژگونی اتوبوس دانشگاه آزاد
در حالی که تعداد کشتهشدگان حادثه واژگونی اتوبوس دانشجویان دانشگاه علوم و تحقیقات تهران به ۱۰ نفر رسیده است، سازمان اورژانس اعلام کرد که حال سه نفر از مجروحان این حادثه وخیم است.
ظهر سهشنبه چهارم دی ماه اتوبوس حامل دانشجویان دانشگاه علوم و تحقیقات با بیش از ۳۰ سرنشین وارد فضای سبز دانشگاه شده و پس از واژگونی و غلتیدن در زمین فرو رفت.
درباره علت وقوع این حادثه هنوز گزارشهای رسمی منتشر نشده است. روز گذشته ابتدا گزارشهایی منتشر شد که سکته راننده را علت انحراف مسیر اتوبوس عنوان کرده بود، اما سپس موضوع فرسودهبودن اتوبوس و ترمز بریدن آن از سوی برخی شاهدان عینی طرح شد.
در همین حال، محمد شهریاری معاون دادستان تهران با رد فرضیه سکته راننده به نتیجه کالبد شکافی استناد کرد و گفت: «مطابق کالبدشکافی که امروز با حضور پزشکان قانونی در محل پزشکی قانونی کهریزک صورت گرفت، علائمی که نشاندهنده سکته قلبی یا مغزی راننده اتوبوس باشد، یافت نشد.»
او همچنین از بازداشت پیمانکار حملونقل و مسئول تاسیسات دانشگاه خبر داد و گفت دو نفر از مسئولان دانشگاه برای ارائه توضیحاتی به دادستانی احضار شدند.
صادق آملی لاریجانی رییس قوهقضاییه هم از دادستان کل کشور خواسته که «نظارت لازم را در رسیدگی سریع به پرونده حادثه» به عمل بیاورد.
در پی این حادثه، انتقادهای فراوانی از فرسوده بودن اتوبوسهای این دانشگاه در رسانههای اجتماعی طرح شده است. برخی از دانشجویان فعلی و سابق این دانشگاه روایتهای خود را منتشر کردهاند که حاکی از فعالیت اتوبوسهای فرسوده برای مدتی طولانی در مسیر این دانشگاه است.
حمید میرزاده رییس اسبق دانشگاه آزاد در واکنش به حادثه واژگونی اتوبوس گفت که از وضعیت نامناسب جاده منتهی به دانشگاه آگاه بوده و به همین دلیل در زمان مدیریتاش طرح ایجاد تلهکابین در این مسیر را پیگیری کرده است.
او گفت: «این تلهکابین که مجهز به ۷۲ کابین هشت نفره بود در پایان سال ۹۵ به مراحل نهایی رسید و ظرفیت جابهجایی دو هزار دانشجو در هر ساعت را داشت.»
میرزاده افزود مدیریت بعدی دانشگاه «با این توجیه که استفاده از این تلهکابین جنبه تفریحی و فانتزی دارد، آن را متوقف کردند.»
واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در منطقه پنج تهران در شمالیترین منطقه پونک واقع شده است.