وزارت کشور از افزایش بیش از سه برابری فراخوانهای اعتراض در ایران خبر داد
حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور ، اعلام کرد شمار فراخوانهای عمومی برای اعتراض در ایران نسبت به سال گذشته بیش از سه برابر افزایش یافته است.
ذوالفقاری، سهشنبه ۱۱ شهریور در یک نشست خبری گفت: «در پنج ماه نخست سال گذشته ۵۱۹ مورد فراخوان اعتراضی داشتیم که امسال در مدت مشابه به هزار و ۷۰۲ مورد رسیده و رشد ۲۲۷ درصدی داشته است.»
او در همین زمینه به گزارشهای اطلاعاتی و سایبری اشاره کرد و منشاء هشتگهای فراخوان اعتراض در رسانههای اجتماعی را «خارج کشور» خواند.
ذوالفقاری گفت: «البته ممکن است عناصری هم داخل کشور اینها را بازنشر کنند.»
این مقام امنیتی وزارت کشور نسبت به پوشش اخبار اعتصاب و تجمعهای کارگری در رسانههای خارج کشور نیز واکنش نشان داد و هدف آن را «سوریهسازی ایران» عنوان کرد.
ذوالفقاری خواستار هوشیاری نسبت به این موضوع شد و گفت: «البته هوشیاری مردم بسیار بیشتر از برخی مسئولان است.»
اعتراضات عمومی در شهرهای ایران از سال ۱۳۹۶ دستکم هر سال یکبار به صورت سراسری صورت گرفته و مجموعا موجب بازداشت هزاران نفر از شهروندان و کشته شدن صدها نفر از آنها شده است.
با شیوع گسترده ویروس کرونا و تحت تاثیر قرار گرفتن فعالیتهای اقتصادی همزمان با تحریمهای بینالمللی، نگرانی مقامهای حکومت نسبت به اعتراضات مردم نیز افزایش یافته است.
در همین زمینه با آنکه کارشناسان و مسئولان حوزه بهداشت همچنان بر اجرای دستورالعملهای سختگیرانه بهداشتی و محدودیت فعالیتهای عمومی تاکید میکنند، مقامهای دولت از آن اجتناب کردهاند.
حسن روحانی، رییسجمهوری، روز ۲۱ تیرماه گفته بود که اگر فعالیتها تعطیل شود، روز بعد مردم از به هم ریختگی و گرسنگی و فشار «اعتراض» میکنند.
نگرانی مقامهای حکومت درباره اعتراضات عمومی در حالی است که اخیرا حسین بیادی، فعال سیاسی اصولگرا، هم در گفتوگویی با وبسایت انتخاب گفت «تا پایان آذرماه احتمال وقوع حوادث غیرمترقبه سیاسی اجتماعی وجود دارد.»