چهل و سه کارگر بازداشت شده آذرآب با قرار وثیقه و ضمانت آزاد شدند
جواد صابری، رییس شورای اسلامی کار آذرآب، خبر داد که تمامی ۴۳ کارگر بازداشت شده شرکت آذرآب با قرار وثیقه آزاد شدند.
صابری گفت که به دنبال تجمع اخیر کارگران آذرآب ۲۷ نفربازداشت شدند و به فاصله چهار روز تعداد بازداشتیها به ۴۲ نفر رسید و یک کارگر هم روز شنبه پنجم آبان بازداشت شده بود.
کارگران معترض شرکت آذرآب در ادامه اعتراضاتشان که از هفته اول مهر ماه آغاز شده بود، روز یکشنبه ۲۸ مهرماه دست به اعتصاب زده و این کارخانه را تعطیل کردند. آنها در جریان این اعتراض برای دقایقی ریل خط آهن شمال به جنوب را بستند و ماموران یگان ویژه که در چند تجمع قبلی نیز با کارگران درگیریهای پراکندهای داشتند در این روز به شدت کارگران را سرکوب کرده تعدادی از آنها را مجروح و تعدادی دیگر را بازداشت کردند.
یک روز بعد از درگیری یگان ویزه با کارگران آذرآب، عباس قاسمی، دادستان اراک، بازداشت کارگران را تایید کرد و گفت که ۲۱ نفر از کارگران معترض بازداشت شدند.
جواد صابری، رییس شورای اسلامی کار آذرآب، اما شمار کارگران بازداشت شده در جریان تجمع بیست و هشتم مهر ماه را ۲۷ نفر اعلام کرد و گفت علاوه بر کارگرانی که در محل تجمع از سوی نیروی انتظامی بازداشت شده بودند، ۱۶ کارگر نیز در روزهای بعد از تجمع و «به صورت خودمعرف یا مقابل درب ورودی شرکت» بازداشت شدند و در مجموع شمار کارگران بازداشت شده آذرآب به ۴۳ نفر رسیده بود.
رییس شورای اسلامی کار آذرآب گفت که از میان کارگران بازداشت شده تا هفته گذشته ۳۹ نفر آزاد شدند و روز شنبه نیز ۳ نفر و روز سهشنبه نیز نفر آخر که روز شنبه خود را معرفی کرده بود به قید وثیقه یا به ضمانت فیش حقوقی آزاد شدند.
وی با تاکید براینکه کارگران کمتر از «یک دقیقه» روی ریل راهآهن شمال به جنوب تجمع کردند، گفت: «با حضور یگان امداد، درگیری بین کارگران و ماموران رخ داد که تعدادی از کارگران نیز دچار جراحاتی شدند.»
صابری همچنین گفت: «از برخی کارگران با عنوان حکم تهدید علیه نظام تعهد گرفته شده اما این حکم در صورتی خوانده میشود که فرد به واسطه به همراه داشتن سلاح، ضرر و یا خسارتی به دولت ویا مردم و یا اموال و اماکن دولتی وارد کرده باشد که این اقدام در تجمعی که صرفا صنفی بوده رخ نداده و کارگر تنها به دنبال مطالبه به حق خود بود.»
رییس شورای اسلامی کار آذرآب تاکید کرد که «خواسته کارگران صنفی بوده و برای مطالبات به حق خود دست به تجمع زدند و در هر تجمعی نیز ممکن است شرایط از حالت عادی خارج و به سمت درگیری و خشونت برود اما با توجه به اینکه همه کاررکان ولایتمدار بوده و دوستدار نظام هستند نمیتوان به آنها اتهام تهدید علیه نظام را وارد کرد.»
خواسته کارگران آذرآب در جریان این اعتراضات علاوه بر خواستههای صنفی و معیشتی، «خلع ید از سهامدار» بوده است و با وجود وعده مقامهای دولتی مبنی بر «تغییر هیات مدیره»، کارگران معترض بر لغو واگذاری این شرکت و خلع ید از سهامدار تاکید دارند.