شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

کارگران بیکار در فسا زباله‌گردی می‌کنند؛‌ اوج‌گیری مشکلات معیشتی با بحران کرونا

هم‌زمان با افزایش هشدارها درباره وخیم شدن وضعیت معیشتی و درآمدی کارگران طی بحران کرونا؛ هادی محدود، عضو شورای کارگری کارخانه قند فسا در استان فارس، می‌گوید کارگران بیکار این مجتمع «زباله‌گردی» می‌کنند و به «فروش ضایعات» می‌پردازند.

محدود روز سه‌شنبه ۹ اردیبهشت‌ماه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا ضمن اشاره به بیکار شدن کارگران این کارخانه گفت: «این افراد تنها با پول یارانه امور خود و خانواده را می‌گذرانند،‌ این در حالی است که بعضی از کارگران هم برای کسب درآمد به کارهایی مانند زباله‌گردی و خرید و فروش پلاستیک کهنه و مواد ضایعاتی روی آورده‌اند.»

به گفته او،‌ دست‌کم ۱۴۰ نفر از کارگران این کارخانه حقوق و مطالبات چند ماه را دریافت نکرده‌اند.

محدود ضمن رد اظهارات مقام‌های دولتی مبنی بر فعال این مجتمع اضافه کرد: «مسئولان کارخانه مقداری آهن‌آلات و‌ میوه درخت پرتقال محیط کارخانه را فروختند و حقوق آبان‌ماه تعدادی از کارگران را پرداخت کردند.»

پیش از این علی ربیعی،‌ سخنگوی دولت ایران،‌ در یادداشتی که در روزنامه ایران منتشر شد اظهار کرده بود که در پی تعطیلی و بحران کرونا در ایران بیش از سه میلیون شاغل رسمی و چهار میلیون شاغل غیررسمی در معرض اخراج قرار گرفته‌اند.

به گفته او، شمار کارگاه‌های متوقف‌شده بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار عدد است.

عضو شورای کارگری کارخانه قند فسا در ادامه گفته که مراجعه به سازمان‌های دولتی برای پیگیری حقوق کارگران این کارخانه نتیجه‌ای نداشته است.

به گفته او،‌ مدیر این کارخانه هم‌اکنون در زندان به سر می‌برد.

حسن آرگیو،‌ فرماندار فسا،‌ در این‌باره گفت: «در سال گذشته با پیگیری‌های انجام شده توانستیم مالک کارخانه را از زندان آزاد کنیم و به او تاکید کردیم که مشکلات کارگران را حل کند،‌ که متاسفانه تا الان کاری برای کارگران انجام نداد.»

هم‌زمان با تشدید تنگنای اقتصادی دولت در پی تحریم‌های بین‌المللی و بحران کرونا طی ماه‌های اخیر مشکل پرداخت تسهیلات به اقشار کم‌درآمد و حقوق کارگران بیش از پیش تشدید شده است.

 

افزایش اعتراض‌ در شهرستان‌ها

طی هفته‌های گذشته، در برخی نقاط کشور کارگران برای پیگیری حقوق و مطالبات مالی خود دست به تحصن و اعتراض زده‌اند.

حدود سه هزار نفر از کارگران مشغول به کار در تونل‌های شرکت زغال‌سنگ کرمان روز دوشنبه اول اردیبهشت‌ماه در سه شهرستان راور،‌ کوهبنان و زرند کار خود را تعطیل کرده و دست به تجمع در مقابل دفاتر ائمه جمعه و فرمانداری زدند.

روز دوم اردیبهشت‌ نیز جمعی از کارگران فاز دو پالایشگاه آبادان در اعتراض به تعویق پرداخت مطالبات مزدی خود تجمع اعتراضی برپا کردند. 

در استان آذربایجان غربی دبیر خانه کارگر از بیکاری طیف وسیعی از کارگران خبر داده و در خوزستان نیز کارکنان اداره برق در بهبهان دست به اعتراض زدند.

آخرین مورد این اعتراض‌ها نیز در مجتمع نیشکر هفت‌تپه روز دوشنبه و با دست کشیدن از کار از سوی ۵۰۰ تن از کارگران اتفاق افتاد.

در حالی که هم‌زمان با این اعتراض‌ها انتقاد به عدم حمایت کافی از سوی دولت نیز ادامه دارد؛ حسن روحانی،‌ رییس‌جمهوری،‌ در واکنشی گفته بود: «توان دولت این مقدار بوده است.»

دولت ایران برای خانواده‌های تحت فشار تسهیلات ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی در نظر گرفته است.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More