شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

کوه‌خواری ۵ هزار متر مربعی در گالیکش با هماهنگی مدیران منابع طبیعی استان گلستان

 

مقام‌های قضایی استان گلستان می‌گویند یک پیمانکار اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گالیکش با هماهنگی مدیران این اداره اقدام به کوه‌خواری به وسعت پنج هزار متر مربع کرده‌ است.

هادی هاشمیان،‌ رییس کل دادگستری گلستان، روز پنجشنبه گفت در پی گزارش یکی از کارکنان منابع طبیعی شهرستان گالیکش، رسیدگی به کوه‌خواری در روستاهای «پادلدل» و «پنو» آغاز شد.

به گفته او، در این پرونده پیمانکار اداره منابع طبیعی متهم است که بدون مجوز و با «هماهنگی برخی مدیران» اقدام به برداشت پنج هزار متر مربع از سطح کوه‌های «چارمازی» و «یالق آق‌قزی» کرده است.

هاشمیان اشاره کرده این کوه‌خواری با وجود آن صورت گرفته که بر اساس نظرات کارشناسی، خطر رانش در این محل وجود دارد و به همین دلیل برداشت از کوه ممنوع شده است.

این مقام قضایی گفت برای دو نفر از مدیران منابع طبیعی استان پرونده تشکیل و علیه آن‌ها اعلام جرم شده است.

 

رواج کوه‌خواری در شمال و جنوب

علنی شدن این پرونده کوه‌خواری در حالی صورت می‌گیرد که بر اساس گزارش‌های رسمی و اظهارات مقام‌های حکومت، پدیده کوه‌خواری در بسیاری از استان‌ها رواج یافته است.

روزنامه تعادل سال ۱۳۹۷ در گزارشی نوشته بود دماوند و کوه‌های اطراف تهران از جمله اصلی‌ترین مناطق درگیر کوه‌خواری‌اند، با این حال بررسی گزارش‌ها در سال‌های اخیر از رواج آن در استان‌های جنوبی نیز حکایت دارد.

در این میان، استان‌های شمال کشور به دلیل سرسبزی و منابع طبیعی غنی‌تر، بیشتر هدف هجمه سودجویان قرار می‌گیرد.

یکی از نمایندگان پیشین گلستان در شهریورماه سال ۱۳۹۸ هشدار داده بود «امروز در استان‌های کشور کوه‌خواری و دریاخواری به وفور رخ می‌دهد و مبارزه جدی با این معضلات صورت نگرفته است.»

پیش از این هشدار و در خردادماه همان سال گذشته رسانه‌های محلی گلستان از اقدام مشابه در شهرستان آزادشهر خبر داده بودند. در آن زمان نیز، شهردار آزادشهر گفته بود «برخورد به گونه‌ای خواهد بود که دیگر کسی به فکر کوه‌خواری نیفتد.»

 

افزایش برداشت غیرقانونی از جنگل‌ و کوه‌‌های شمال

بسیاری از کوه‌خواری‌ها علاوه بر انگیزه برداشت چوب‌، خاک و اجزای طبیعی، با هدف ساخت‌وساز در مناطق ییلاقی و جنگلی شمال کشور صورت می‌گیرد. 

به تازگی، فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها اعلام کرد میزان قاچاق چوب و خاک در کشور در پی افزایش قیمت آن‌ها تشدید شده و تعداد پرونده‌‌های قاچاق چوب نیز ۲۰ درصد افزایش یافته است. این مقام همچنین اشاره کرده بود که در جنگل‌های شمال کشور قاچاق خاک صورت می‌گیرد که این موضوع امسال رسانه‌ای شده و آمار دقیقی درباره آن وجود ندارد.

در مردادماه سال گذشته، دادستان عمومی و انقلاب مرکز گلستان اشاره کرده بود «گروه ویژه‌ای» برای برخورد با ساخت‌وساز در دل جنگل و کوه که منجر به کوه‌خواری می‌شود ایجاد شده است. در مازندران نیز رییس کل دادگستری روز ۱۴ آبان امسال گفت پرونده‌های مربوط به کوه‌خواری و زمین‌خواری را «خارج از نوبت» مورد رسیدگی قرار می‌دهند.

اما هنوز گزارشی از میزان تاثیرگذاری برخوردهای صورت‌گرفته منتشر نشده است.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More