شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

خسارات سیل: از تخریب ده‌ها هزار مسکن تا هزاران کیلومتر جاده

 

مقام‌های جمهوری اسلامی ایران، آماری را به عنوان اولین برآوردها از تخریب‌ها و آسیب‌های سیل اخیر در این کشور ارائه کرده‌اند.

بر اساس این آمار، ۶۲ هزار واحد مسکونی در روستاهای خوزستان،  ۱۲ هزار کیلومتر از جاده‌های کشور، ۷۳۰ اثر تاریخی در سراسر ایران و ۱۶۶۰ کیلومتر از شبکه‌ برق کشور آسیب دیده است.

تخریب ۶۲ هزار واحد مسکونی در روستاهای خوزستان

کیومرث حاجی‌زاده، مدیرکل مدیریت بحران خوزستان، روز دوشنبه نوزدهم فروردین اعلام کرد که از زمان وقوع سیلاب تاکنون ۲۱۰ روستا در خوزستان «به صورت کلی و جزئی» تخلیه شده است.

وی همچنین از آبگرفتگی ۷۸ روستا در خوزستان خبر داد و همچنین گفت: «۶۲ هزار واحد مسکونی در سیلاب دچار آسیب شده‌اند و ۵۱ هزار واحد مسکونی نیز در معرض خطر هستند.»

به گفته مدیرکل مدیریت بحران خوزستان، اکنون ۴۸ اردوگاه برای اسکان اهالی این روستاها در نظر گرفته شده است.

این اردوگاه‌ها در شهرهای اهواز، باوی، شوشتر، الهایی، بستان، حمیدیه، شوش، دشت آزادگان، هویزه، شادگان، کارون برپا شده‌اند.

عدنان غزی، فرماندار شوشتر نیز در گفت‌وگو با ایلنا گفت: «به دلیل آب ۲ رودخانه که هم از سمت دز و هم هفت تپه به سمت شهرستان شوش در جریان است و همچنین بالا آمدن آب و احتمال سیل در این منطقه دستور تخلیه ۷۰ روستا را اعلام کرده‌ایم.»

سیل بند شیبان شکست

منوچهر ورناصری، فرمانده باوی گفت: «در پی شکسته شدن سیل‌بند شهر شیبان از ۲ نقطه موفق به مهار آن نشدیم و دستور تخلیه این شهر صادر شد.»

او اضافه کرد: «در حال احداث سیل‌بند در پشت شهر شیبان هستیم، اما برای احتیاط و اینکه مشکلی برای مردم پیش نیاید، ترجیح دادیم ریسک نکنیم و منتظر خسارت سیل‌بند دوم نمانیم.»

شهر شیبان در میان رودخانه‌های دز و کارون قرار دارد و هر ۲ رودخانه از کنار شهر شیبان رد می‌شوند.

علی ساری، نماینده اهواز نیز گفته که در شهرستان حمیدیه و سوسنگرد آب در رودخانه‌ها «لب‌به‌لب» شده است.

خسارت در خوزستان در حال افزایش است

همچنین عبدالمهدی بخشنده، معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفته است: «متاسفانه خسارات وارده در استان خوزستان در حال گسترش بوده و نهایی نشده است.»

او گفت که در کل، خسارات وارده سیل در استان‌های گلستان، خوزستان، مازندران و لرستان بیشتر از سایر استان‌ها بوده و ۷۶ درصد کل خسارات را شامل می‌شود.

به گفته این مقام دولتی، تاکنون ۹۰۰ هزار هکتار از اراضی زراعی، ۱۱۰ هزار هکتار از باغات آسیب دیده و ۲۵ هزار راس دام سبک، ۱۱۰۰ راس دام سنگین، ۹ میلیون قطعه طیور، ۵۱ هزار کلنی زنبور عسل و ۱۱۰۰ واحد آبزی پروری و پرورش ماهی تلف یا تخریب شده‌اند و ۲۵ کارخانه صنایع تبدیلی نیز دچار خسارت عمده شده‌اند.

همچنین تاکنون ۱۱۵۰ حلقه چاه ۱۸۶۰ رشته قنات، ۱۹۰۰ ایستگاه پمپاژ و برداشت آب و همچنین مقادیر بسیار زیادی از دهنه‌های برداشت آب از رودخانه‌ها، شبکه‌های آبیاری و زهکشی و جاده‌های بین مزارع در این استان‌ها آسیب جدی دیده‌اند.

او تأکید کرد: «متاسفانه اغلب خسارت‌دیدگان بیمه نبوده‌اند.»

درگیر شدن بیش از ۴۶ هزار خانوار در لرستان

محمدرضا صفی‌خانی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان نیز اعلام کرده که «برآوردهای اولیه خسارت سیل به واحدهای صنفی، صنعتی، معدنی و تولیدی این استان بیش از ۲۶۵ میلیارد تومان» است.

بر این اساس، در جریان سیل اخیر در حوزه صنوف ۱۶۳ میلیارد تومان، واحدهای صنعتی ۳۰ میلیارد تومان، زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان، معادن ۴۰ میلیارد و فرش دستباف ۳۱ میلیارد تومان خسارت به لرستان وارد شده است.

وی اضافه کرد: «۷ درصد واحدهای صنفی لرستان یعنی ۳ هزار و ۲۶۰ واحد دچار خسارات شده‌اند که 70 درصد از حجم خسارات مربوط به شهرستان پلدختر است.»

به گفته این مقام استان لرستان، سیلاب‌ها علاوه بر مشکلات مالی بیش از ۴۶ هزار خانوار را در این استان درگیر خود کرده است.

تخریب ۱۲ هزار کیلومتر از جاده‌های کشور  

محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی نیز گفت: «در سیل‌های اخیر به ۱۲ هزار کیلومتر از جاده‌های کشور از جمله جاده یاسوج-شیراز خسارت وارد شد.»

وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: در مجموع در ۶ هزار و ۷۰۰ نقطه از جاده‌ها آسیب وارد شده است.

تخریب ۷۳۰ اثر تاریخی در سیل

همچنین محمد حسین طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام کرد: «۷۳۰ اثر تاریخیِ ۲۵ استان کشور در اثر بارش باران و سیلاب آسیب دیده‌اند که براساس بررسی‌ها و پایش‌های انجام شده تا کنون، به اعتباری معادل ۳۰۰ میلیارد تومان برای مرمت و نجات‌بخشی این آثار نیاز است.»

او با این حال، محوطه‌ها و تپه‌های تاریخی را شامل اعداد و ارقام اعلام شده ندانست و تأکید کرد: «به دلیل قرار داشتن این محوطه‌ها در آب، هنوز کارشناسان موفق به بررسی و پایش آن‌ها نشده‌اند.»

آسیب جدی به ۱۶۶۰ کیلومتر از شبکه‌ برق

محمد حسن متولی زاده، مدیرعامل توانیر از آسیب جدی به بیش از ۱۶۶۰ کیلومتر از شبکه‌های توزیع برق در استان‌های سیل زده خبر داد.

او به خبرگزاری صدا و سیما گفت: «بیش از ۷۲۰ دستگاه ترانسفورماتور و پست توزیع نیز دچار آسیب جدی و خسارت کلی شده و در برخی مناطق به طور کامل از بین رفته است.»

مدیر عامل توانیر اضافه کرد: «بیش از ۲۳۵۰ روستا متاثر از سیل شدند و شبکه‌های برق آن‌ها آسیب دیده که تا این لحظه ۲۲۷۰ روستا برق دار شدند و شرایط آن‌ها پایدار است.»

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More