گزارش رسانههای ایران درباره نحوه انتقال پول به وبسایتهای شرطبندی؛ گردش مالی چند برابر بودجه یک وزارتخانه
خبرگزاری ایلنا در گزارشی نوشت که جابهجایی پول برای استفاده از وبسایتهای شرطبندی در ایران از طریق صرافیهای غیرمجاز انجام میشود.
این خبرگزاری نوشت که تعداد صرافیهای غیرمجاز «بسیار زیاد» و روز به روز افزایش است.
براساس این گزارش، برخی از واردکنندگان در کنار شغل خود کار صرافی نیز انجام داده و در کنار حواله خود برای افراد دیگر نیز حواله صادر میکنند.
به نوشته این خبرگزاری، برخی از این صرافیها با مجوز صادر شده برای فروشندگان سکه و طلا تاسیس شدهاند، اما با وجود غیرقانونی اعلام شدن از سال ۹۳ به بعد همچنان فعالیت میکنند.
این خبرگزاری درباره نقش بانکها درباره انتقال پول به وبسایتهای شرطبندی نیز نوشت که بانکها «به دنبال این هستند که بیشترین گردش مالی را داشته باشند و مهم نیست که این گردش بابت چه اقداماتی باشد».
روزنامه اعتماد پیش از این در گزارشی نوشته بود سرویسدهی شبكه الكترونيک پرداخت كارت يا «شاپرک» به این وبسایتها از روشهای مختلفی انجام میشود؛ از جمله اینکه افراد برای کسبوکار مجاز مجوز درگاه دریافت میکنند و سپس آن را به وبسايت قمار میفروشند يا اجاره میدهند.
براساس این گزارش، گاهی نیز يک صفحه واسط برای اتصال به شاپرک در وبسايتهای شرطبندی طراحی میشود كه اطلاعات حساب بانكی شخص را میگيرد و بعد خود صفحه واسط به عنوان مشتری از درگاه ثبتشده و مجوزدار پول را انتقال میدهد.
براساس برخی گزارشهای دیگر، انتقال پول به این وبسایتها از طریق ارز الکترونیک انجام میشود.
به نوشته روزنامه اعتماد، گردش مالی سایتهای شرطبندی در ایران برابر با ۹ تا ۱۲ هزار میلیارد تومان است. این رقم چند برابر بودجه سالانه برخی از وزارتخانهها در ایران است.
در هفتههای اخیر مقامات دولت و قوه قضاییه از برنامه دولت برای مقابله با این وبسایتها خبر دادهاند.
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، نیز اعلام کرده که بانک مرکزی در حال شناسایی درگاههای مرتبط با شرطبندی است تا از پرداخت پول به آنها جلوگیری شود.