واکنش رسانههای عربی به رقص مائده هژبری و بازداشتش
نام مائده هژبری دختر جوان ایرانی، از مرز ایران گذشته و برخی از رسانههای غیرفارسی، از جمله عربی، داستان او را به عنوان چالش جوانان ایرانی در برابر نظام کشورشان قلمداد میکنند.
این دختر هجده ساله ایرانی، مدتی عکسها و کلیپهای رقصش را در صفحه شخصی خود در اینستاگرام منتشر میکرد تا چند روز پیش، به دست پلیس فتای ایران دستگیر شد. پخش «اعترافات» تلویزیونی او موجب شد که برخی از رجال سیاسی، هنرمندان و همچنین فعالان زن ایرانی نسبت به این مساله واکنش نشان دهند.
مائده هژبری در حالیکه پیش از بازداشت حتی در میان هموطنان ایرانیاش ناشناخته بود، اکنون در میان کاربران رسانههای عربی نیز طرفداران و مخالفانی پیدا کرده است.
شبکههای معروف عربی از جمله العربیه، اسکاینیوز عربی و بیبیسی عربی، گزارشهایی درباره بازداشت او پخش کردند. العربیه گفته که «نظام ایران رقص را ممنوع کرده است و رقص جوانان ایرانی را چالشی علیه ارزشهای خود میداند».
بیبیسی عربی از جمله اولین شبکههایی غیرفارسی بود که با تهیه گزارشی، داستان را در جهان عرب رسانهای کرد. این شبکه در وبسایت خود نوشته است: «ویدیوهای رقص مائده باعث شد دختران ایرانی دیگری به این کار اقدام کنند و رقص خود را در صفحات اینستاگرام منتشر کنند. این مساله باعث خشم مقامات ایرانی شد.»
کاربران عرب زبان نیز در رسانههای اجتماعی واکنشهای موافق و مخالفی به داستان مائده نشان دادند.
کاربری به نام سنا با قراردادن توییتی به دفاع از مائده پرداخته و گفته است: «رقص جرم نیست. اما یقینا دختران شجاع، ترس در دل ملتها، رژیمها، آخوندها، و تمام جهان ایجاد میکنند».
کاربر دیگری با نام فیتنامی به تناقضی مهم اشاره کرده و گفته است: «با دیدن رقص زیبای دختر ایرانی، فرد احساس میکند که باید از او دفاع کند اما اگر او را خواهر یا هموطن خود فرض کند، دوست دارد او را بکشد، عجیب است، واقعیت این است که دچار بیماری اسکیزوفرنی هستیم. من شخصا اعتراف میکنم.»
کاربر دیگری به این موضوع از جنبه قانونی نگاه کرده و نوشته است: «هر کشوری قوانینی دارد و طبیعی است هرکه مخالفات کند مجازات میشود، برخی میخواهند از این موضوع فیلم هندی بسازند.»
فتون الفیفی نیز نوشته است: «کسانی که از دختر رقاص جوان ایرانی دفاع میکنند، همانهایی هستند که دختر ایرانی دیگری را که به خاطر شرفش اعدام شد، نادیده گرفتند.»