قاضی ایمی کنی برت، نامزد کرسی دیوان عالی آمریکا: در زمینه انتخابات، سقط جنین و بیمه اوباما، هیچ تعهدی به کاخ سفید ندارم
قاضی ایمی کنی برت، نامزد معرفی شده از سوی دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، برای تصدی کرسی دیوان عالی، روز سه شنبه در دومین جلسه بررسی صلاحیتش در سنای آمریکا گفت که «هیچ تعهدی به کاخ سفید در مورد نحوه تصمیمگیری درباره بیمه اوباما یا اختلافات مربوط به انتخابات ندارم».
به گزارش رویترز، ایمی کنی برت اما از پاسخ به سناتورهایی که پرسیدند آیا درباره قوانین مهم مربوط به سقط جنین یا ازدواج افراد همجنس معتقد است به درستی تصمیم گرفته شده یا نه، خودداری کرد.
برت همچنین ترجیح داد که نگوید در پرونده مهم «بیمه مقرونبهصرفه» موسوم به «بیمه اوباما» که دهم نوامبر در دیوان عالی بررسی خواهد شد، در کدام طرف ایستاده است.
برت گفت: «من در اینجا ماموریت ندارم كه قانون مراقبت مقرونبهصرفه را از بین ببرم.» و اینکه «من فقط اینجا هستم تا قانون را اعمال کنم و به قانون احترام بگذارم».
مساله دیگر که مورد توجه نمایندگان دموکرات قرار داشت، موضوع احتمال اختلاف در نتیجه انتخابات آینده بود. دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا از سنای تحت کنترل جمهوریخواهان خواسته است که قاضی برت را تا قبل از روز انتخابات تایید کنند. ترامپ همچنین گفته است که در رقابت با جو بایدن، نامزد دموکرات انتخابات، انتظار دارد که دادگاه عالی درباره نتیجه نهایی تصمیم بگیرد.
برت در سخنانش تاکید کرد که هیچکس در کاخ سفید از او درباره چگونگی صدور حکم درباره این موضوع یا هر مساله دیگری درخواست تعهد نکرده است. او گفت: «هیچکس از من هیچ تعهدی در یک پرونده دریافت نکرده است یا حتی در پروندهای درخواست تعهد را مطرح نکرده است. من ۱۰۰ درصد به استقلال قضایی در برابر فشارهای سیاسی متعهد هستم.»
با اینکه دموکراتها در جریان این جلسه بر سوالات و ابهامات خود پافشاری میکردند، جلسه بررسی صلاحیت لحن محترمانه خود را حفظ کرد و قاضی برت در حالی که به سختی از بیان نظرات خود در مورد سقط جنین، حقوق دگرباشان جنسی، کنترل اسلحه و حق رایگیری خودداری میکرد، آرام و خونسرد باقی ماند.
در پرونده مربوط به بیمه مقرونبهصرفه یا بیمه اوباما، ترامپ و ایالتهای تحت رهبری جمهوریخواهان به دنبال باطل کردن این قانون هستند. قاضی برت که قبلا تصمیم دیوان عالی در اینباره را مورد انتقاد قرار داده، گفت که پرونده جدید یک موضوع حقوقی متفاوت از دو رای قبلی دیوان عالی در این مورد است و انتقاد او به موارد قبلی بوده است.
مساله مورد مناقشه دیگر به سقط جنین مربوط میشد. طرفداران حق سقط جنین نگرانند که قاضی برت به لغو رای سال ۱۹۷۳ دیوان عالی که سقط جنین را در سراسر کشور قانونی کرد، رای دهد. برت گفت که او در هر مسالهای عوامل معمول در مورد لغو سابقه را در نظر خواهد گرفت.
او گفت: «قضات نمیتوانند یک روز بیدار شوند و بگویند من امروز یک برنامه دارم، اسلحه را دوست دارم یا از اسلحه متنفرم، سقط جنین را دوست دارم یا از سقط جنین متنفرم و نمیتوانند مانند یک ملکه سلطنتی راه بروند و اراده خود را بر جهان تحمیل کنند.» او گفت: «قانون سقط جنین یک سابقهای نیست که بالقوه بتواند لغو شود.»
برت اضافه کرد: «من سوالات زیادی در مورد قانون سقط جنین را پاسخ دادم، در حالی که فکر میکنم این سوالات در حیطه آن قرار نمیگیرد.»
قاضی برت، که به عنوان یک کاتولیک مذهبی و مورد علاقه محافظهکاران مذهبی شناخته میشود، تاکید کرد که میتواند اعتقادات مذهبی خود را در تصمیمگیریهای قضایی کنار بگذارد. او گفت: «من بین دیدگاههای مذهبی شخصیام و وظیفه خود برای اعمال قوانین به عنوان قاضی تمایز قائل هستم.»
برت همچنین از گفتن اینکه آیا با استادش، قاضی فقید اسکالیا موافق است که حکم دیوان عالی در سال ۲۰۱۵ درباره قانونی شدن ازدواج افراد همجنس را نادرست میدانست، طفره رفت. او گفت: «من هیچ برنامهای ندارم و میخواهم روشن کنم كه هرگز براساس ترجیح جنسی تبعیض قائل نشدهام و براساس ترجیح جنسی تبعیض قائل نخواهم شد.»
برت همچنین درباره مساله تبعیضنژادی در آمریکا هم مورد پرسش قرار گرفت. او در مورد جورج فلوید، مرد آفریقایی-آمریکایی که توسط پلیس مینیاپولیس در حادثهای که باعث اعتراض گسترده شد، کشته شد، گفت که این مساله برای خانوده من «بسیار بسیار شخصی» است زیرا دو تن از هفت فرزند وی، آفریقایی-آمریکایی هستند.
برت گفت او و یکی از دخترانش، ویویان، پس از دیدن فیلم مرگ جورج فلوید با هم گریه کردند. قاضی برت گفت كه نژادپرستی در آمریكا همچنان پابرجاست اما حاضر نشد که دیدگاهش در مورد اینكه آیا این مشکل یک مشکل ساختاری است یا نه و اینکه چگونه باید به آن پرداخت، صحبت کند.
در جریان بررسی نامزد کرسی دیوان عالی آمریکا، کوری بوکر، سناتور دموکرات از قاضی برت پرسید: «شما برتری سفیدپوستان را محکوم میکنید؟» او پاسخ داد: «بله» بوکر ادامه داد: «متشکرم. خوشحالم که میبینم شما این حرف را زدید. کاش رییسجمهور ما هم قاطعانه و بدون ابهام این حرف را میزد.»