احتمال درمان دیابت و آلزایمر با مهندسی ژنها
دانشمندان یک روش جدید مهندسی ژنتیکی را که میتواند انواع گوناگون بیماریهای ارثی ازجمله دیابت و پلاسیدگی ماهیچهها را درمان کند پیدا کردهاند.
به نوشته بخش علمی روزنامه ایندیپندنت، این روش جدید در موشها با موفقیت برای درمان دیابت، ناراحتیهای کلیوی و پلاسیدگی ماهیچهها آزمایش شده است. دانشمندان پزشکی درگیر در این پروژه ژنتیکی اظهار امیدواری کردهاند که همین تکنیک میتواند برای ناراحتی مغز و اعصاب مانند آلزایمر و پارکینسون (فراموشی و لرزش اندام) نیز اجرا بشود.
در بسیاری از درمانهای به شیوه مهندسی ژنتیکی پزشکان متخصص ارتباط ژنهایی را که به صورت ناقص عمل میکنند از ژنهای سالم قطع میکنند یا به جای آنها ژنهای تازه وارد میکنند.
پروفسور خوان کارلوس ایزپیتسوا بل مونته از لابراتوار Salk Institute for Biological Studies که این تحقیقات جدید را انجام داده است در اینباره میگوید: «قطع رشته و زنجیره DNA در را بر روی موتاسیون (جهش ژنتیکی) باز میکند. این موضوع در حال حاضر یک گلوگاه مهم در پیشرفت علوم مهندسی ژنتیکی است. زیرا اگر ما زنجیره حیاتی DNA را در یک نقطه اشتباه قطع کنیم اشتباهی بسیار پرهزینه برای بیمار بوجود خواهد آمد که میتواند تا پایان عمر با او بماند.»