ترکیه و برزیل در آستانه تزریق عمومی واکسن سینوواک چین با تاثیر ۵۰ درصدی
در حالی که آخرین نتایج آزمایش واکسن کرونای شرکت «سینوواک» چین حاکی از تاثیر کمی بیش از ۵۰ درصدی آن است، برزیل و ترکیه اعلام کردهاند برنامه واکسیناسیون عمومی خود را با استفاده از آن را آغاز میکنند.
در ترکیه قرار است رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری این کشور، روز پنجشنبه ۲۵ دیماه به صورت مستقیم مقابل دوربینهای تلویزیونی واکسن کرونای ساخت چین را که این کشور محمولههایی از آن دریافت کرده، تزریق کند.
سخنگوی حزب عدالت و توسعه با اعلام این خبر گفت هدف از اقدام اردوغان رفع شک و تردیدهای عمومی در زمینه اثربخشی واکسن است.
همزمان دولت اعلام کرده برنامه تزریق عمومی واکسن را با استفاده از واکسن سینوواک آغاز میکند.
تاکنون نیز بیش از ۲۰۰ هزار نفر از کادر درمان در این کشور واکسینه شدهاند، در حالی که شمار فوتیهای ویروس کرونا به بیش از ۲۳ هزار نفر رسیده است.
روز سهشنبه محققان در برزیل اعلام کردند طی آزمایشهای صورت گرفته در این کشور مشخص شده واکسن تولید شرکت داروسازی سینوواک تنها ۵۰/۴ درصد اثربخشی داشته است. این در حالی است که هفته گذشته از تاثیر ۷۸ درصدی این واکسن برای موارد «میانه تا شدید» ابتلا به ویروس گزارش شده بود.
شبکه الجزیره در همین زمینه گزارش داده این نتایج برای برزیل به صورت قابل توجهی ناامیدکننده است، چرا که واکسن چینی میان گزینههایی قرار دارد که دولت فدرال برای شروع ایمنسازی طی موج دوم کرونا در نظر دارد از آن استفاده کند.
این شبکه اشاره کرد با این وضعیت سردرگمی ممکن است بر شک و تردید در مورد واکسن چینی در برزیل افزوده شود، واکسنی که ژائیر بولسونارو، رییسجمهوری این کشور، نیز پیشتر از آن انتقاد کرده بود.
با این حال بر اساس گزارش رویترز، در کنار این واکسن چینی واکسن شرکت آسترازنکا که با همکاری دانشگاه آکسفورد نیز تولید شده گزینه دیگر واکسیناسیون در برزیل است.
یک سناتور این کشور اکنون اعلام کرده بر اساس اطلاعاتی که دریافته، برزیل پنجشنبه هفته آینده برنامه تزریق واکسن کرونای خود را آغاز میکند.
دولت از اعلام تاریخ شروع رسمی امتناع کرده است، اما گفته که واکسیناسیون نمیتواند قبل از روز ۲۰ ژانویه آغاز شود. معاون وزیر بهداشت میگوید واکسیناسیون جمعیت کشور حداکثر ۱۶ ماه طول خواهد کشید.
به تازگی نیز بیش از ۳۰۰ برزیلی روز یکشنبه در سائو پائولو تجمع کردند تا اعتراض خود را نسبت به واکسیناسیون اجباری کووید-۱۹ و آزمایش واکسن احتمالی تولید شده توسط چین اعلام کنند.