دستکم ۱۱۰ فعال محیطزیست در لندن بازداشت شدند
در اولین روز اشغال مرکز لندن از سوی فعالان محیطزیست، در اعتراض به شدت گرفتن تغییر اقلیم، پلیس بریتانیا دستکم ۱۱۰ نفر را بازداشت کرد.
این بخشی از تلاش حداقل ۲۳۰۰ داوطلب است تا پلها و خیابانهای اصلی پایتخت بریتانیا را مسدود کنند و توجهها را به خطر انقراض در زمین، از جمله خطر انقراض بشر بهواسطه گرمایش زمین، تغییر رفتارهای آبوهوایی و درنهایت تغییر اقلیم، جلب کنند.
این گروه فعالان محیطزیست نام «شورش علیه انقراض» را برای خود انتخاب کردهاند.
آنها برابر یافتههای اقلیمشناسان و دیگر دانشمندان میگویند وضعیت زمین «اضطراری» است و «همین الان باید برای نجات حیات دست به کار شد».
آنها با اشاره به ششمین عصر انقراض بزرگ زمین بهخاطر فعالیت صنعتی (مشخصا مصرف سوختهای فسیلی) و سبک زندگی آدمی، میگویند با نابودی حشرهها، گیاهان و جانوران در خشکی و دریا، انسان هم در آستانه انقراض قرار دارد.
بخشی از بازداشتها پس از آن رخ داد که معترضان ساختمان شرکت نفت و گاز شِل را محاصره کردند و پنجرههایش را شکستند.
آنها همچنین روی پلها و در خیابانهای اصلی مرکز لندن، زنجیرههای انسانی تشکیل دادند تا تردد در شهر را مختل کنند.
لندن یکی از اصلیترین مراکز گسترش فعالیت صنعتی بر زمین در دو قرن گذشته است و یکی از آلایندهترین شهرهای زمین در تاریخ معاصر محسوب میشود.
سازمان ملل پیشتر اعلام کرده بود دولتها فقط ۱۱ سال دیگر و تا آغاز دهه ۲۰۳۰ فرصت دارند تا مانع از گذر گرمایش زمین از آستانه امن ۱/۵ درجه سانتیگراد شوند.
این سازمان همچنین پیشبینی کرده است تا سال ۲۱۰۰ میلادی، یعنی ۸۱ سال دیگر، زمین آستانه ۳/۴ درجه سانتیگراد را رد میکند.
هماکنون دمای زمین کمی بیش از یک درجه سانتیگراد گرمتر از شروع عصر صنعتی شدن در میانه قرن نوزدهم میلادی است.
از جمله تغییرهای رفتار آبوهوایی میتوان به بارانهای اخیر در استانهای مختلف ایران اشاره کرد که حجم آن معادل بارش چند ماه تا دو سال بود و در گذر چند ساعت و چند روز باریدند و بانی سیلهای فروردین ۹۸ ایران شدند.
این سیلها تاکنون دستکم معادل یک چهارم فروش سالانه نفت ایران خسارت بر جای گذاشتهاند.
فعالان محیطزیست پیشتر، اوایل ماه آوریل امسال (فروردینماه سال جاری)، در پارلمان بریتانیا عریان شدند و جلسه پارلمان را دقایقی متوقف ساختند. آنها همچنین در ماه مارس گذشته، جلوی کاخ باکینگهام در لندن ۲۰۰ لیتر خون مصنوعی ریختند.
در ماههای اخیر و از ماه اوت، بهدنبال اعتراض یکنفره گرتا تونبرگ، دهها هزار دانشآموز در همراهی با جنبش «بچهها برای مهار تغییر اقلیم»، در ۱۵۰۰ شهر جهان و در بیش از ۱۰۰ کشور، کلاسهای مدرسه را تعطیل کردند و به خیابانها آمدند و گفتند این سبک زندگی «آیندهای برایشان باقی نمیگذارد».